Smällare

Den stora snackisen i fotbollssverige idag är att Halmstad har kontrakterat den spanska tränaren Josep Clotet Ruiz. Förra säsongen var Ruiz en del i det bygge som förde Lennart Johansson pokal till Malmö. I senaste numret av offside var det en lång artikel med den spanska tränaren och hans ambitioner med sitt yrke. Min uppfattning utifrån den artikeln är att Ruiz verkar vara en ambitiös, välutbildad, engagerad och kunnig tränare med en oerhörd vilja att lyckas och att utveckla spelare. Hans fotbollsfilosofi är tilltalande och han verkar vara bra på att utbilda och utveckla unga spelare. Det Ruiz saknar är erfarenhet av att själv ha huvudansvarat gällande tränarsysslan. Visserligen har han tränat lag i lägre divisioner i Spanien, men på den här nivån är han oprövad. En intressant vinkel på övergången är Halmstads samarbete med den spanska klubben Espanyol. Det här samarbetet har i dagsläget inte inneburit särskilt mycket, men med den här övergången tror jag Halmstad har en förhoppning om att det här samarbetet ska ta en ny riktning. Ruiz har nämligen en historik som tränare i Espanyol. För att bli ett topplag krävs det dock betydligt större förändringar hos hallänningarna, men anställningen av Ruiz är en liten bit på vägen. Min profetia är att det här är ett djärvt drag av Halmstad, men att det relativt omgående kommer att bära frukt. Halmstad kommer sluta högre upp i tabellen 2011 än 2010.

Enligt diverse källor har en av allsvenskans bästa spelare den här säsongen, Markus Lantz, träffat representanter från Mjällby. Det vore en fjäder i hatten för klubben om de lyckas knyta till sig en spelare med Lantz meriter och kalibrer. Det ryktas dessutom att nyckelspelare som Grahn och Osiako är på väg att lämna klubben och en värvning av Lantz skulle fylla den luckan med råge.

Enligt GP har GAIS-supportar startat en stor namninsamling för att behålla lagets gunstling och största talang Johan Mårtensson. Rykten placerar Mårtensson i konkurrentklubbarna IFK Göteborg och Elfsborg. Det är ingen hemlighet att GAIS har problem med ekonomin och en försäljning av Mårtensson skulle fylla på klubbens kassakista rejält. I sådana här fall är det en svår avvägning hur klubben ska agera. Det sportsliga säger en sak och det ekonomiska ett annat, det ska bli intressant att se hur föreningen agerar i just det här fallet. Elfsborg och GAIS har sedan tidigare en historik av samarbete och jag håller det för ganaska troligt att Mårtensson spelar i Elfsborg kommande säsong.

I Norrköpings tidningar skrivs det att Johan Arneng har bestämt sig för spel i Syrianska kommande säsong, ett beslut som innebär att han nobbar spel i Norrköping. Arnengs rutin vore ytterst värdefull för Syrianska deras första allsvenska säsong. Har Arneng konserverat samma spel från tiden i Djurgården kommer han att bli en tillgång på planen.

Idag friades rubrikernas man Dulee Johnson för det brott han varit anklagad för den senaste tiden. Jag tror AIK kommer att säga upp kontraktet med liberianen. Sportligt sett är det naturligtvis ett jätteavbräck för Solnaklubben, men med tanke på Johnson historik och den problematik som ständigt omger honom så har ledningen i AIK inte något val. Det är synd att en begåvad spelare som Johnson saknar den rätta karaktären och kan ta tillvara på sin talang fullt ut. I sina bästa stunder är han absolut en av seriens bästa mittfältare, men ett spelsinne utöver det normala.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0