Ödet


   

Har under dagen tagit del av en intervju med den talangfulla fotbollsspelaren Armando Ibrakovic och det öde som drabbade honom. Jag tycker att alla ni läsare ska ta del utav denna intervju på nt.se och läsa om ett dystert levnadsöde. Från en av svensk fotbolls största talanger till en liten cell på ett fängelse i Mellansverige.

***

Läser i Gävle Dagblad att Pelle Olsson, allt i allo, i Gefle har fått intresseförfrågningar från diverse allsvenska föreningar. Pelle har dock valt att stanna i Gefle och det är naturligtvis oerhört glädjande för klubben, som i månt och mycket bygger sin verksamhet på kontinuitet. Dessutom har Olsson under flera år visat sina taktiska färdigheter och förmåga att leda ett lag med inte allt för mycket storspelare på pappret.

***

Ivo Pekalski är, enligt mitt tycke, allsvenskans bästa spelare under 2010. Hur länge kan Erik Hamrén hålla honom utanför landslagstruppen?

***

Eric Bassombeng har bestämt sig att lämna Örebro för spel i GAIS. Bassombeng var under sin första del i ÖSK en stor attraktion. Den senaste tiden har han dock inte rosat marknaden och han har dessutom visat upp ett barnsligt och omoget beteende. Axen har dock erfarenhet av Bassombeng, under sin tid som assisterande tränare i ÖSK. Ska bli intressant att se om kamerunaren kan få en nytändning i Göteborgsklubben.

***

Det hittills bästa nyförvärvet sedan säsongsavslutningen tycker jag att IFK Göteborg har gjort. Föreningen har värvat den aviga men ytterst bollskickliga Andreas Drugge från Trelleborg. Under de två senaste säsongerna har Drugge tillhört en av de mest underskattade spelarna i serien och jag har tidigare varit förvånad att ingen klubb knutit spelaren till sig. Dessutom kommer Drugge passa alldeles utmärkt strax bakom Hysén i Göteborgs formation.

***

Elfsborg har än så länge legat lågt med nyförvärv, dock har de valt att knyta två gamla landslagsspelare till organisationen. Klas Ingesson kommer att arbeta med föreningens U-21 lag och Tobias Linderoth med U-17 lag. Tycker det är positivt att våra gamla landslagspelares rutin och kompetens tas till vara i svensk fotboll. Det har svensk fotboll varit på tok för dåliga på tidigare.

***

Min åsikt är att Djurgårdens värvning av Joel Riddez är ett kap. I ÖSK visade Riddez upp ett moget spel och en spelförståelse som håller god allsvensk klass. Det här förvärvet kommer skapa en trygghet och en stabilitet på vänsterbacken som Djurgården saknat under flertalet år.

***

Imorgon kommer jag att redogöra för den första delen av fyra i serien “Suomi - den finska invasionen”. Hoppas att det ska bli intressant läsning.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0