Nostalgi

Jesper Christiansen, målvakt i Elfsborg, ställde upp i en intervju i samband med att hans gamla klubb FC Köpenhamn succéartat tog sig vidare från gruppspelet i Champions League. I den här intervjun sprider Christiansen lite ljus i det svenska europaspelsmörkret. Målvakten är positivt överraskad gällande spelet i Allsvenskan och han framhåller ett antal klubbar som han tycker spelar underhållande fotboll. Gällande differensen mellan Allsvenskan och den danska ligan menar Christiansen att man inte ska överdriva skillnaderna. Han tror att ett svenskt klubblag snart kommer att spela i Champions League. Kontinuitet menar Christiansen är nyckeln för att lycka ute i Europa, att klubbarna får behålla sina spelare och får rutin från matcher ute i Europa. Tror personligen att det ligger en hel del i hans resonemang.

Tycker att alla ska läsa Niklas Kindvall reportage i senaste numret av Offside. Kindvall åker tillbaka till sin forna hemstad Norrköping och följer sin gamla klubb och deras sista steg mot ett allsvenskt kontrakt. Det är en hjärtlig och varm berättelse där vi ges en god inblick i forna tränaren Göran Bergorts våndor de sista omgångarna. Efter att ha läst reportaget får man sympatier för Bergort, som trots avancemang och en kanonsäsong fick lämna skutan.

Den spelskickliga och något hetlevrade mittbacken Yago Fernandez har skrivit på ett nytt kontrakt med Malmö FF. Jag tycker att Yago kom in snabbt i det allsvenska spelet och var en viktig faktor när MFF spelade hem guldet under hösten. Spelet med fötterna är vidare något som spelaren behärskar med bravur och hans lugn tillsammans med Daniel Andersson kommer att bli viktigt för ett eventuellt framgångsrikt europaäventyr nästa höst. Frågan är vad som händer med de två duktiga och talangfulla mittbackarna Pontus Jansson och Jasmin Sudic. Båda spelarna har visat att de håller i Allsvenskan och det är tråkigt om de ska behöva tillbringa hela 2011 på bänken. Kanske läge för utlåning?

Syrianska fortsätter att knyta till sig spelare. Först var det Sharbel Tuoma och efter det Johan Arneng. Det tredje nyförvärvet bidrar också med rutin i massor. Den jag beskriver är den tidigare MFF-, GAIS- och Assyriskaspelaren David Durmaz. Högerbacken karriär har inte varit spikrak de senaste åren men han har kvaliteter och det är bara hoppas att han kan visa upp det i Syrianska.

Avslutningsvis i det här inlägget vill jag nämna att trotjänaren Joachim Lantz inte får förnyat kontrakt med Kalmar. Lantz har tillhört Kalmar sedan 2001. Det är lite tragiskt när trotjänare får lämna sin klubb, men det är samtidigt en del av spelet och alla parter är medvetna om spelreglerna. Jag är ytterst tveksam om 33-åriga Lantz fortsätter karriären i någon annan klubb, i så fall antar jag att Öster ligger nära till hands.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0