Vår

Igår bevittnade jag matchen Halmstad BK och Djurgårdens IF på plats i det härliga vårvädret på Örjans Vall. Det var två lag med skiljda förutsättningar som skulle duellera mot varandra. Djurgården med ett minst sagt stukat självförtroende efter en minst sagt turbulent inledning på säsongen. Halmstad däremot hade två segrar mot de förmodade topplagen Kalmar och Helsingborg i bagaget. Det har var något som märktes i matchen. Halmstad tog relativt omgående tag i taktpinnen och sedan släppte de inte ifrån sig den på hela matchen. Djurgården hade visserligen ett antal bra chanser under matchens gång, men på det stora hela var det en rättvis seger för hallänningarna.


***

Tim Sparv har två matcher i rad imponerat på det centrala innermittfältet i Halmstad. En spelare som både behärskar det tuffa och robusta spelet samt har en god bollbehandling. Sparv är en tvåvägsspelare som jag kommer vara en viktig kugge för HBK den här säsongen.


***

Sebastian Rajalakso visade stundtals upp goda intentioner på sin vänsterkant, en spelare som alltid utmanar och gör det jobbigt för sin motståndare. Tyvärr tycker jag att det saknas en hel del när det gäller snabbhet hos den unga talangen och det är något han måste förbättra om han ska ta ännu ett kliv i karriären.


***

Tre mål av Rasmus Jönsson igår, kan man göra något annat än att imponeras av alla de unga spelare som visat framfötterna så här långt under säsongen?


***

Inför säsongen visade Kalmar FF intresse för Mjällbys skyttekung Erton Fejzullahu, affären rann dock ut i sanden då de svenska mästarna helt enkelt valde att gå vidare med andra spelare. Under fem matcher i allsvenskan har Kalmar endast lyckats producera tre stycken mål. I superettan däremot har Fejzullahu lyckats göra fem mål på fyra matcher. Är det någon mer än jag som tror Nanne Bergstrand och Svante Samuelsson ångrar att de inte fullföljde Ertonspåret?    


***

Gefle var rejält nederlagstippade inför den här säsongen. Många experter menade att föreningen tappat allt för många nyckelspelare för att kunna hänga kvar i allsvenskan. Poängen mot Malmö igår är något som imponerar liksom föreningens inledning på den här säsongen.


***

Djurgården har en hel del att jobba med när det gäller lagets försvarsspel. Då menar jag inte bara hur backlinjen agerar utan framförallt vilken hjälp den lagdelen får av lagets tre centrala mittfältare.


***

Hammarby och GAIS skulle jag kategorisera som två mittenlag i serien och de delade broderligt på poängen i Göteborg. Enligt rapporter och statistik från matchen var det här ett rättvist resultat.


Kommentarer
Postat av: LoEm

Vad tycker du om linnena från forever21?

2009-04-30 @ 10:22:01
URL: http://loem.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0