Premiär....

Finally utbrast den Boråsbördiga artisten och låtskrivaren Fredrik Kempe i melodifestivalen en gång i tiden. På Borås Arena och på Rambergsvallen den 4 april 2009 sparkades årets allsvenska igång, finally! Guldaspiranten IF Elfsborg spelade 1-1 mot ett på förhand nederlagstippat Hammarby. Jag blev imponerad över hur Hammarby agerade i sitt försvarsspel. Den nya moldaven Igor Armas imponerade med ett resolut mittbacksspel och kommer bli ovärderlig om Hammarby ska nå högre höjder under den här säsongen. Anfallsmässigt var laget från söder ytterst blekt och det råder inga tvivel om att Hammarby kommer behöva offensiva spelare med större kvaliteter än vad dagens spelare besitter. IF Elfsborg spelade precis som förra året en underhållande och trevlig fotboll. Problemen från förra säsongen är dock desamma, laget saknar en naturlig målskytt. James Keene är en hårt jobbande forward med kvaliteter, men han är ingen skyttekung.

***

Martin Andersson är inte tillräckligt bra för att ersätta Anders Augustsson. Ser inte bekväm ut i sin mittbacksposition. Anderssons kvaliteter kommer bättre fram på en ytterbacksplats.

***

Charlie Davies var ständigt farlig med sin oerhörda snabbhet och en vilja att ständigt utmana backlinjen. Davies kommer vara med i kampen om skytteligatiteln den här säsongen, om Hammarby får behålla han hela säsongen det vill säga.

***

Viktor Noring och Kristoffer Nordfeldt är två spännande unga målvakter som fick en drömstart i allsvenskan. Alltid roligt när det kommer fram unga och talangfulla svenska spelare.

***

Är något besviken över att Trelleborg inte lyckades besegra BP hemma på Vångavallen. Jag tror nämligen att Trelleborg kan bli en av säsongens stora överraskningar.

***

Jag är konfunderad över Malmö FF:s värvningsstrategi. Förra säsongens stora bekymmer för föreningen var det bedrövliga mittbacksspelet och det har inte överhuvudtaget förstärkts  i den lagdelen. Miljan Mutavdzic har goda meriter och imponerade i sin debut, dessutom tror jag att Wilton Figureido är precis den spelartyp som MFF behöver. Menar dock att laget har alldeles för dålig målvakt och mittbackar för att blanda sig i guldstriden.

***

Vilken urladdning av GAIS i premiären, Mattias Lindström kan visa sig vara en av säsongens fynd när allsvenskan summeras i november.

***

Janne Andersson var mycket besviken efter förlusten mot AIK igår, jag trodde personligen att HBK skulle kriga till sig en pinne mot gnagarna igår.

***

Gabriel Özkan kan visa säg vara guld värd för AIK den här säsongen om han bara får vara hel. Han inledde den här säsongen med ett riktigt klassmål. AIK och Elfsborg står dock inför samma problematik, man saknar en riktig målskytt i truppen.

***

Till sist vill jag bjuda på lite speltips angående dagens allsvenska matcher:

Djurgården-Örebro: X

Gefle-Kalmar: X

Helsingborg-IFK Göteborg: 1    


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0