Magnus Haglund

Idag kommer blogginlägget något senare än normalt på grund av att författaren till bloggen varit iväg på diverse uppdrag under dagen. Dagens inlägg kommer inte vara lika långt som det brukar vara, utan kommer vara en reflektion kring Magnus Haglund och Elfsborg.

***

När Elfsborg gör entré till sina hemmamatcher ljuder Starkare än någonsin i högtalarna. Texten i den här låten talar om en kaxig uppstickare som kommer att ta SM-guld den här säsongen. Det finns en tydlig kontrast mellan den här låtens budskap och de uttalanden som chefstränare Haglund har proklamerat till media under försäsongen. Experter och konkurrerande tränare verkar rörande överrens om att Elfsborg är föreningen som blir slutsegrare av allsvenskan 2009. Det finns dock en som tvekar och det är han som ska lotsa fram det här laget till framgången. Haglund själv har utnämnt Helsingborg till guldfavoriter. Visst kan jag förstå Haglunds intentioner, han vill inte skapa onödig press på sina spelare och han vet hur jämn allsvenskan har varit de senaste åren.


Jag undrar vad som händer i Magnus Haglunds huvud när han gör entré till Elfsborgs hymn och hör textraden: Nu tar vi sats mot den första plats, vi ska vinna SM-guld. Antagligen tänker han, kan ingen jäkel stänga av den där förbannade låten?  


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0