Händelserik lördag

Tyvärr hade jag inte möjlighet att följa någon av de allsvenska matcher som avgjordes igår, eftersom jag inte hade tillgång till någon tvapparat under gårdagen. Det var ett relativt väntat resultat och ett mer skrällbetonat.

AIK bestämde att gårdagens match mot IFK Göteborg skulle gå av stapeln 12.45, en mycket ovanlig tid för en fotbollsmatch i Sverige. Den första och huvudsakliga anledningen var att alkoholförbrukningen innan match skulle vara lägre, vilket skulle leda till mindre bråk mellan lagens supporters. Den andra anledningen var att man  ville locka nya grupper av människor till matchen genom att ändra starttid. Publiksiffran mellan de här bittra rivalerna blev endast 12 000 åskådare, vilket måste vara den sämsta siffran mellan de här två lagen, på flera år. Om det sedan blev lugnare på stan vet jag inte, men jag hoppas att starttiden fick den effekten.

Inget av mina två tips gick hem igår. Det är oerhört svårt att tippa allsvenskan då det skiljer väldigt lite i kompetens mellan de olika lagen. Utmaningen att tippa  allsvenskan är således den största i fotbollsvärlden om du frågar mig. 

Anselmo har hela säsongen fått mycket kritik både internt och externt för att inte är tillräckligt delaktig i spelet och mest spelar fotboll för sig själv. Till Anselmos försvar ska sägas att han trots all kritik ändå ligger tvåa i skytteligan med tio gjorda mål. Trots att både skador och petnignar gjort att han inte spelat alla matcher. Jag tycker trots all kritik att Anselmo är ett riktigt succéförvärv.

IFK Göteborg har ett oerhört spännande lag med många stora talanger som kommer utvecklas mer och mer under åren som går. Man får hoppas att det finns tålamod i IFK-leden trots att resultaten har sviktat den senaste tiden. Roger Gustafsson verkar vara en riktig demontränare, frågan är om inte han är rätt man att leda seniorlaget med tanke på hur duktig han är på att förädla talanger?

Malmö FF årgång 2008 är ett stort mysterium. Som vanligt har man den här säsongen lagt åtskilliga miljoner på spelarköp precis som alla andra år. Resultaten fortsätter dock att gå mot dem och förlusten igår är inte acceptabel för en storklubb som Malmö FF. Ska laget vara med och slåss om gulder nästa år, när den nya arenan står klar gäller det att värva ett antal etablerade spelare för att höja kvaliteten i truppen.

Jag har sagt det förut och säger det igen Pontus Wernbloom är inte en tillräckligt bra fotbollsspelare för att hålla till i en av Sveriges mest anrika föreningar. Han har dels alldeles för dålig teknik och spelsinne för att husera där samt att han som igår drar på sig onödiga utvisningar stup i kvarten. Plus dock för att han verkar vara en väldigt skön kille utanför planen som alltid ger ärliga svar till journalister.    

Bojan Djordjic kräftgång den här säsongen fortsätter. När Bojan äntligen fick chansen från starta igen, går hälsenan av för honom. Vilket naturligtvis innebär att Bojan inte kommer spela mer fotboll den här säsongen. Det k'nns verkligen som Bojan har oerhört mycket fotboll i sig, men har svårt att få utlopp för all sin kunskap, på gurnd av en massa olika faktorer. Hoppas att Bojan tar den här skadan på rätt sätt och ser det som en tändvätska att bli ännu starkare till nästa säsong.

Tips:
GIF Sundsvall - IF Elfsborg (2) 0-3. Elfsborg är ett betydligt starkare lag än Sundsvll och ska normalt sett inte ha några problem i den här matchen. Det som talar emot Elfsborg är att man har svårt att göra mål. Idag saknas även storstjärnan Anders Svensson. Men allt annat än en komfortabel seger för bortalaget är en jätteskräll.

Hammarby IF - Kalmar FF (X) 1-1. Det känns lite dumt att inte tippa på Kalmar som bevisligen är i sitt livs form, fantastiskt många spelare som presterar max av sin kapacitet. Dessutom verkar det som laget fått ordning på sitt försvarsspel, som delvis varit lagets akilleshäl den här säsongen. Hammarby är dock oerhört starka på Söderstadion och förlorar oerhört sällan där. Trots att laget tappet många namnkunniga spelare udner sommaren, tror jag de kniper en poäng mot seriens bästa lag.

IFK Norrköping - Helsingborgs IF (2) 0-2. Det skiljer 27 poäng mellan lagen och det talar naturligtvis sitt tydliga språk. Bortalaget kör vanligvtis över jumbon i serien. En brasklapp skall dock nämnas, nämligen att Norrköping tog en av sina elva poäng i bortamatchen mot Helsingborg på Olympia, efter att Arvhage kvitterat i en av matchens sista minuter. Men tipset går naturligtvis till laget från Sundets pärla. 

Dagens Youtube.

http://www.youtube.com/watch?v=9ajAAf6uXX4&feature=related

Dokumentär om Elfsborg i TV4


     

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0