Lite om mycket

Som alla andra under 40 har jag naturligtvis också en Facebook profil. Det gäller ju att hänga med när ungdomen hittar på nya trender. Av en släkting fick jag ett tips att under grupper söka på Fredrik Berglund. Precis som jag fick berättat för mig dök den upp "Fredrik Berglunds fan site". Vilket vid en första anblick inte är så konstigt, då Fredrik trots allt haft en relativt framgångsrik karriär. Det roliga i berättelsen är när man öppnar sidan och ser vem som är skapare och administratör för gruppen. Jodå visst är det Fredrik själv som har startat och driver gruppen. Förutom att man fick sig ett leende på läpparna när man såg det så insåg man samtidigt att det här aningen tragiskt. Det känns som Fredrik "Bella" Berglund har passerat toppen.  

Snackisen i fotbollsverige just nu är naturlgtvis landslagsmatcherna. Idag är det först dags för talangerna att spela match mot Polen. Sverige har två debutanter i startelvan, nämligen den i veckan strålande mittfältaren Elmin Kurbegovic och den spännande målvakten Kristoffer Nordfeldt från BP. Något anmärkningsvärt är att Kurbegovic inte var med i truppen från början utan kom in som reserv när kompisen Denni Avdic blev skadad. Trots detta får Elmin chansen i startelvan på den ovana positionen högerback. Måste säga att mittfältet med Molins-Landgren-Elm-Bajrami ser oerhört intressant ut. Framförallt för att det finns hård konkurrens från den här bloggens egen speciella kelgris Sebastian Eriksson på bänken. Robin Söder inleder på bänken, men räkna med speltid från den oerhört skickliga forwarden. jag tror att Sverige har goda chhanser att vinna över Polen på Grimsta. 2-1 efter mål av Oremo och Bajrami är ett hett stalltips. 

Höjdpunkten när det gäller landslagsspel är annars morgondagens match i Tirana, där värdnationen Albanien står som motståndare för de svenska hjältarna. Något annat än tre poäng är naturligtvis inte godkänt, även om albanerna har skrällt på hermmaplan tidigare. Sverige har under Lagerbäcks ledning varit ett fantastiskt stabilt och starkt kvallag och Albanien ska vara en mumsbit trots att Sverige drabbats av tunga avbräck i fom av Svensson och Chippen. hur kommer då Sverige ställa upp imorn? Blir det 4-4-2 eller 3-5-2. Jag tror och hoppas att Lagerbäck kommer satsa på 3-5-2, det såg oerhört spännande ut mot Frankrike, ett motstånd som inte går av för hackor. Efter att ha läst intervjuer med spelarna verkar det som de själva är inställda på en trebackslinje, även om det verkar finnas en splittring inom gruppen om det är rätt väg att gå. Hur kommer då startelvan att se ut?

3-5-2
Isaksson-Mellberg, Majstorovic, Hansson- Stoor, Andersson, Linderoth, Källström, Nilsson- Zlatan, Larsson.

4-4-2
Isaksson-Stoor. Mellberg, Hansson, Nilsson- Larsson. Andersson, Linderoth, Källström- Zlatan, Larsson.

Hur känner sig Elmander och Rosenberg när henke blev utsedd till kapten, inte så att de kom närmare startelvan direkt. 

Dagens kroppdel är lår. Det är två viktiga spelare vi saknar i morgondagens match. Framförallt kan det bli avgörande i allsvenskan, då Svensson riskerar att missa flertalet matcher. Undrar ifall det är samma snackis i Saudiarabien om chippens lår?

På tal om lår och skador så är Gabriel Özkan på väg tillbaka. Tränaren i U-21 landslaget Jonas Lennartsson rankar Özkan som den mest talangfulla spelaren i den generationen. Tyvärr har han inte haft möjlighet att visa upp den här talangen i tillräcklig hög utsträckning, eftersom hans kropp inte verkar vara gjord att spela elitfotboll med. Förhoppningsvis motbevisar "Gabbe" mig och kommer tillbaka starkare än någonsin. Med en frisk Özkan i laget blir AIK att ränka med nästa säsong.. Det sägs ju att ingen spelare gör ett helt lag och visst ligger det något i talesättet. Men för hela föreningen och för supportrarna tror jag de behöver något positivt att slutas upp kring och där kan en av Sveriges största talanger vara en bra sak att göra det kring.

Anser att Patrik Ekwall är överskattad som TV-profil, men oerhört underskattad som bloggare. 

Wille Bäckström, Alex Schulman och Jon Homlström är en väl komponerad, rolig, kunnig och annorlunda panel i 08-fotboll på svenskafans.com. Jag tror programmet skulle lyftas ännu ett snäpp om man tog in en opartisk programledare, som inte alltid vurmar för sitt kära AIK. Man har ju redan en i panelen som fyller den funktionen. 

Härligt att över 100 personer besökte bloggen igår. Värmer oerhört! 

    


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0