Tisdag

Prickade igår in bägge resultaten i de allsvenska matcherna. Formen är fortsatt mycket bra.

Pa Dembo Touray var förra året seriens helt klart bästa målvakt, tack vare hans spel hamnade Djurgården till slut på en tredjeplats. I år har det varit mer upp och ner för den resliga målvakten. Han har blandat bländade insatser med rena juniormisstag. Touray har alla förutsättningar för att bli en världsmålvakt, tyvärr räcker inte det alla gånger. Jag tror att Touray kommer bli ihågkommen som en stabil och bra allsvensk målvakt, men mer än så blir det nog tyvärr inte.
 

Thomas Magnusson och Björn Andersson är två mittbackar som den här säsongen skiftat position från att vara mittback till att bli forwards. Till skillnad från Magnussom har Andersson imponerat i den nya positionen och gör i varje match ett oerhört jobb för att lagets kreativa spelare ska få så mycket uttrymme som möjligt.
 versus .

Jag hade inte möjlighet att följa matchen mellan Ljungskile och Trelleborg, men mina fördomar säger att det antagligen inte var mycket fotbollsartisteri den matchen.


Gårdagens två publiksiffror är beklämmande. Sammanlagt var det knappt 500 personer som såg de två matcherna igår. Hockeyn blir allt hetare, medan allsvenskan tyvärr tappar publikmässigt.

Anders Svensson gör comeback i för Elfsborg måstematchen mot Malmö imorgon. Jag tror att Haglund kommer använda Svensson i en offensivare roll än vad han spelat tidigare under säsongen.

Daniel Öhrlund gör succé i den norska ligan, ett bevis på att den norska ligan inte är så bra ändå.

Dagens tips:

Örebro SK - Gefle IF 1 (3-1). Det brukar heta att motivation slår klass. Idag tror jag dock inte att så blir fallet. ÖSK är klassen bättre än motståndarna, som haft problem med bortspelet och formen hela säongen. 

Bk Häcken - IF Limhamn Bunkeflo 1 (3-0). Häcken börjar så smått vakna till liv igen, efter en längre formsvacka. Laget är klasser bättre än motståndarna vilket bör visas i resultatet.

Assyriska FF - Örgryte IS X (1-1). Bägge lagen är nöjda med en poäng, intresant upplägg med gratis inträde till matchen.

Dagens Youtube:

http://www.youtube.com/watch?v=DsHA04QGbLI&feature=related

Dokumentär om Kalmar med Petter Wastå i centrum



 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0