Seger

Kvällstidningarna tar idag fram den stora sågen och kritiserar det svenska landslaget efter matchen mot Ungern. Jag skriver till viss del under på kritiken. Första halvlek var bland det sämsta jag sett ett svenskt landslag har presterat med tanke på motståndet. Ungern är ett mycket medelmåttigt landslag utan tillstymmelse till världsstjärnor. Under de första fyrtiofem minutrarna var det dock Ungern som var det bättre laget och Sverige hade uppenbara problem med Ungern sätt att genomföra halvleken. I andra halvlek var det ett helt annat Sverige som var ute på planen. Ett agressivt spel och betydligt högre tempo i passningsspelet gjorde att vi relativt enkelt kunde manövrera ut Ungern. Naturligtiv satt resultatet 2-1 som handen i handsken, dock utan att jagsjälv spelade på resultatet. Gårdagens stora skräll var annars Danmark som besegrade Portugal på bortaplan. Det är en riktigt tuff grupp som Sverige har hamnat i.

Vad tycker då jag om 3-5-2? Alla experter verkar överrens om att spelsystemet ska skrotas och vi ska gå tillbaka till det traditionella 4-4-2 som vi behärskar. Det roliga är att samma experter bara för någon månad sedan kritiserade Lagerbäck för att vara feg och att 4-4-2 inte fungerar i den moderna fotbollen. Sanningen är att vad än Lagerbäck gör så kommer de så kallade exeperterna kritisera honom. Själv tycker jag att med tanke på vilka spelare som saknades (Edman, Linderoth, Svensson, Chippen, Elmander) och att vi precis har börjat med ett nytt spelsystem, att det såg helt okey ut. Spelarna som saknades är inga dussinlirare, utan många av dem är givna i Lagerbäcks startelva. Med de här spelarna tillgängliga kommer det se betydligt bättre ut oavsett om vi spelar 3-5-2 eller 4-4-2. 

Spelarbetyg:

Andreas Isaksson: +++
Ser oerhört stabil ut.

Petter Hansson: ++
Verkar vara den i backlinjen som mest lider av det nya spelsystemet.

Daniel Majstorovic: +++
Varit oerhört bra i båda matcherna, har växt oerhört som fotbollsspelare den senaste tiden. Pondus!

Olof Mellberg: +++
Det var "soperent" bakom Mellberg.

Samuel Holmén: ++
Förutom målet fullständigt oduglig, Holmén är ingen kantlöpare.

Daniel Andersson: ++ 
Det går aningen för långsamt för pågen, bör inte starta när det finns fler alternativ.

Sebastian Larsson: +++
Medias nya kelgris gjorde en ny bra insats. Dock är hyllningarna av honom inte i symbios med vad han presterar på planen.

Mikael Nilsson: +++
Efter bottennappet mot Albaninen var Nilsson tillbaka i gammalt gott slag. Det var stängt på Nilsson kant, ofensivt finns dock mer att hämta.

Kim Källström: +++
Växte i andra halvlek och målet är mycket snyggt. I första havlek var Kim dock oerhört blek.

Zlatan Ibrahimovic: +
Håller med Ralf Edström. Är man en av världens bästa forwards är det här inte en acceptabel insats.

Henrik Larsson: ++++
Avgjorde matchen. Henke Larsson är en fantastisk fotbollsspelare.

Dagens youtubeklipp:

http://www.youtube.com/watch?v=1hL6QboIDwc

Bengt Andersson har det bra

 

  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0