Att våga!

Det blev ingen klang och jubel föreställning i Tirana under gåradgskvällen. det nya spelsystemet skulle medföra att Sverige skulle bli bättre på att föra matcher och få med fler folk i anfallen. Det såg vi tyvärr inte mycket av igår. Ett försiktigt och stillastående Sverige hade problem att komma genom det albanska försvaret och Sverige hade inte mer än ett handfull chanser på hela matchen. Sett til hela matchen tycker jag att ett oavgjort resultat var godkänt. Albanien skapade precis som Sverige ett antal chanser, framförallt på kontring som mycket väl kunde inneburit ett mål för dem. Nu ska man inte måla fan på väggen, även förra kvalet inledde vi med en oavgjord match mot Lettland och trots det tog vi oss vidare till EM. Jag vill se ett helt annat Sverige på onsdag när vi tar oss an Ungern på hemmaplan. allt annat än tre poäng i den matchen vore underkänt. Spelarbetyg i en skala 1-5 följer nedan.

Andreas Isaksson: +++
Avvärjde med stor pondus de få matcher som Albanien mäktade med att skapa. Flyttan till PSV Eindhoven verkar ha gjort den gängliga skåningen gått.

Olof Mellberg: ++
Såg vi ett antal tillfällen frustrerad ut på hur Sverige spelade och tyckte nog att han fick dålig hjälp av Nilsson på kanten. Tyvärr gick allt för många uppspel via Olof, något som inte är hans starka sida.

Daniel Majstorovic:: +++
Tyckte han visade pondus som försvarsgeneral, tog inte vad jag märkte något felbeslut på hela matchen.

Petter Hansson: ++
I vissa stunder lyste Petters långsamhet igenom. I det stora hela dock en godkänd insats, det var främst på Sveriges högerkant som Albanien anföll.

Mikael Nilsson: +
Hade oerhörda problem med sin albanska kompatant. Vidare såg Nilsson vilsen ut på sin kant i anfallsspelet, såg inteut att trvias med det nya spelsystemet.

Daniel Andersson: ++
Gör alltid sitt jobb utan att glänsa. Hade ett antal djupledsbollar till Zlatan som var fina, men annars såg vi inte mycket av Danne under den här matchen.

Sebastian Larsson:+++
Tycker Sebastian var mycket ativ under hela matchen. Ville hela tiden ha boll och slet som ett djur i defensiven, ett namn för startelvan i nästa match.

Kim Källström: ++
Tyvärr hittade inte fram med bollarna till Kim. Antingen spelade Sverige för kort eller allt för långa bollar på forwrads. Kim var någonstans mittemellan och kom inte med i matchen som förhoppningarna var. Dock fanns det fina intentioner när han väl fick bollen.

Oscar Wendt: ++
Klarade de defensiva uppgifterna med större framgång än Nilsson på andra kanten. Dock fick Oscar inte uträttat mycket i anfallsspelet.

Henrik Larsson: ++
Attild smart i spelet med bollen, fina löpningar blandas med skarvar och vrickningar i absolut världsklass. Tyvärr skapade inte henke några målchanser i den här matchen, mot ett motstånd som Albanien innebär det ett knappt godkänt betyg. Jag hade gärna sett ett byte med Rosenberg i slutet av matchen.

Zlatan Ibrahimovic:++++
Sveriges klart bästa spelare under hela matchen. Så fort Zlatan hade bollen blev det farligt. Emellanåt frustrerad på sina lagkamrater och det kan man ha förståelse för. Det enda som saknades var ett mål, förhoppningsvis tar han igen det mot Ungern.

Tobias Linderoth, Frdrik Stoor och Samuel Holmén spelade för lite för att en bedöming ska kunna göras. Dock tyckte jag att både Holmén och Stoor visade fina intentioner.

Något helt annat.....

För er som har facebook rekommenderar jag länken: 
http://www.facebook.com/photo.phppid=286444&o=all&op=1&view=all&subj=4705648738&aid=1&id=535472015&oid=4705648738#pid=269710&id=535472015
Humor på hög nivå, tyvärr tror jag inte personen som tagit bilden är medveten om det humoristiska inslaget i bilden. Självinsikt och den här spelaren går inte ofta  hand i hand.

Miakel Dahlberg fortsätter som mitback tills vidare. Låter som ett klokt beslut, Mikael har de egenskaper som krävs för att vara en bra mittback.
 
Kalmar har återigen värvat från superettan i backlinjen. Förra året tog man över Marcus Lindberg från Mjällby och några år tidgare kom Patrik Rosengren från samma klubb. I år vände man blickarna västerut mot Falkenberg. Markus Thorbjörnsson kommer ansluta till laget efter säsongen. Jag har aldrig sett mittbacken spela, men något säger mig att han kommer göra succé i Nannes trygga famn. 

Tvår superettanmatcher ikväll. Sirius-Qviding, där jag tror Sirius tar gruvlig revanch efter fiaskot i förra omgången mot Häcken. Qviding har dessutom haft problem med bortaspelet hela säsongen. 2-0 som slutresultat rekommenderas för spelare. I den andra matchen mellan Limhamn/Bunkeflo-Assysriska bör bortalaget vara det något starkare. 1-2 efter mål minst ett mål av Dinho är ett förväntat resultat.            

Ett nytt inslag i bloggen kommer vara ett klassiskt klipp från youtube, naturligtvis med svensk fotboll som gemensam nämnare:
http://www.youtube.com/watch?v=MTv7pWaxc_8
På onsdag får vi hoppas på en repris av det här målet!.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0