Ungtuppar

Igår presenterade sig ännu en 90-talist för den breda fotbollspubliken. Efter två mål borta mot jumbon Norrköping är Rasmus Jönsson den hetaste fotbollssnackisen i fotbollssverige idag. Redan när Razak Omotoyossi såldes fick Rasmus chansen från start för ett antal omgångar sedan. Då blev det ingen omedlebar succé och jag själv var skeptisk till den gängliga anfallarens kapacitet. Igår bevisade han motsatsen och placerade österrikaren Kienast än längre bort från startelvan. Något säger mig att Helsingborg inte kommer köpa loss den landslagsmeriterade forwarden från Ham Kam när säsongen är slut.  Säga vad man vill om återväxten i svensk fotboll, men när det gäller fowards finns det i dagsläget ett överflöd av talangfulla ynglingar. Tänk om vi kunda få fram några landslagsmässiga mittbackar som på ett tillfredställande vis kan sköta uppspelen. "Hur svårt kan det va?" som  Linda Bengtzing uttryckte det. 
    

IFK Norrköpings hemmafacit under säsongen är en katastrof. Laget har endast en seger på elva matcher och sammanlagt har laget endast fått ihop sex av trettiotre poäng som det spelats om. Än en gång visade sig försvaret vara akilleshälen igår. Gör man tre mål på hemmaplan ska det naturligvis innebära minst en poäng. Så är det dock inte fallet för Norrköping den här säsongen och endast ett mirakel kan rädda kvar laget från degradering. Min gissning är att lagets två bästa spelare Amuneke och Bamberg spelar antingen i Malmö, IFK Göteborg, AIK eller Hammarby nästa säsong. De här två spelarna är nämligen alldeles för talangfulla och spelskickliga för att spela i superettan, till skillnad från övriga laget. 

Felix Magro är definitionen av den moderna fotbollsspelaren som spelar fotboll för sig själv och inte för lagets bästa. Tyvärr är han också en ganska havldålig spelare, vilket gör det hela än mer deprimerande.

Precis som för Norrköping så är det en lagdel som avgör Elfsborgs öde den här säsongen. Igår hade man flertalet chanser att avgöra matchen mot Sundsvall på Norrporten Arena, men ingen av herrar Denni Avdic, Lasse Nilsson, Fredrik Berglund eller James Keene hade kunnandet eller turen att trycka in bollen i nätmaskorna.

Efter att ha sett Kalmar och Elfsborg vid ett flertal tillfällen den här säsongen tycker jag att Kalmar är det helt klart starkaste laget och jag hoppas verkligen för den anfallsinriktade fotbollens skulle att smålänningarna får lyfta Lennart Johanssons pokal senare under hösten. Kalmar har gjort 55 mål och Elfsborg 29 mål, det säger en hel del. Det ska dock tilläggas att Elfsborg är klasser jämnare och starkare än trean i serien Helsingborg, vars försvar inte är värdigt ett topplag.

Med tanke på hur säsongen sett ut tycker jag att nästan 6000 personer är en bra publiksiffra på Idrottsparken i Norrköping.

Petter Wastå gjorde en av säsongens svettigaste räddningar igår på David Johanssons långskott.

Dagens matcher:
Ljungskile-Trelleborg X (0-0, 1-1). Får man inte in ett tidigt ledningsmål mot Ljungskile är de oerhört svåra att radera ut. Trelleborg har gjort en bra säong, men Ljungskile har mer att spela för, vilket jag tror medför att de spelar till sig en poäng i den här matchen.
 
GAIS-Djurgården 1 (2-1). GAIS är en av årets störts positvia överraskningar den här säsongen. Jag tycker man har en av seriens bästa mittbackar i Bobbie Friberg Da Cruz och kantspelare av hög allsvensk klass. Djurgården har ett bra lag på pappret men har svårt att få ihop laget till en fungerande enhet. Jag tror att makrillarna går segrande ur den här bataljen.

Landskrona BOIS-Åtvidabergs FF 1 (2-0)

Enköping-Sirius X (1-1)

IF Brommapojkarna-Väsby United 1 (3-1)

Dagens Youtube:

http://www.youtube.com/watch?v=JnVnJte6Hmk&feature=related

Glenn Hysén smäller av en nyhet




 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0