Sista delen

Då ska den berömda säcken knytas åt, med en summering av de återstående allsvenska lagens förvärv. som vanligt är det flipp, flopp och övrigt som de är kategoriserade i.

Flipp:
Daryl Smylie:

Den här övergången är den mest spännande under det här transferfönstret. Tränaren David Wilson fick hosta upp pengar ur sin egen ficka för att knyta till sig nordirländaren och vilken succé det har blivit. Smiley har öst in mål och varit en av allsvenskans bästa spelare under augusti. Wilson har gjort ett fantastiskt jobb med små resurser och värvningen av Smiley är pricken över i.  

Jimmy Touma:

Från division ett klubben forward hämtades en teknisk vänsterbreddare med inte allt för stora meriter. De gånger Touma fått hoppa in i Malmö har han visat upp en frejdighet och en inställning som gör att man bara vill se mer och mer av spelaren. Nästa säsong tror jag att Touma spelar en nyckelroll i Nilssons lagbygge.

Marcus Sahlman:

Redan förra året spelade Sahlman i Trelleborg, men då som lån. Efter att Bahne kommit tillbaka från skada, bedömde  tränarna i Halmstad finländaren som något starkare än Sahlman. Flyttlasset gick återigen till Skåne, där han än en gång visar vilken duktig målvakt han är. Trelleborg är bättre än på flera år och med Sahlman mellan stolparna finns det möjligheter att höja sig ännu en nivå.

John Alvbåge:

Hela Örebro har höjt sig en nivå under sommaren och mycket av det kan man tycka sina nyförvärv för. En Alvbåge i form är alla dagar i veckan aktuell för landslaget och nu är han i form.

Flopp:
Robert Åhman-Persson:

Personligen tycker jag inte att en spelare av RÅP:s kalibrer har i en storklubb som Malmö FF att göra. Han har varken varit dålig eller bra under den korta tid han varit i Malmö. Dock tycker jag att Malmö gjort ett misstag som värvat en spelare som varit helt ordinarie i varken AIK eller viborg, vad har Malmö för ambitionsnivå?

Rick Kruys:

Malmö FF verkar ha bestämt sig för att värva unga talanger och få dem att blomsta till färdiga toppspelare. Intentionen är god, titta bara på Djurgården i början av 2000-talet med spelare som Källström, Isaksson, Elmander, Dorsin, Johansson, Stefanidis etcetera. Tyvärr är Kruys en i raden av värvningar som än så länge inte tagit en ordinarie plats i Malmö. Hasse borg må vara en mästare på att sälja duktiga spelare dyrt, men när det gäller värvningar har han de senaste åren misslyckats rejält.  

Mike Jensen:

Bröndby förvärvet har än så länge inte gjort något avtryck på MFF:s mittfält. Förhoppningsvis finns det mer att ta av hos den unga dansken.

Russell Mwafulirwa:

Inte sedan Thordarson (förra året) har IFK haft en targetspelare av klass i anfallet. tyvärr har man det fortfarande inte efter värvningen av Mwafulirwa. de senaste matcherna har det varit så illa att han varit bänkad av mittbacken Thomas Magnusson på topp. IFK saknar verkligen duon Thordarson och Santos på topp, som förra året var lysande.  


Övrigt:
Djordje Mrdjanin:

Förra året var han räddande ängel i Degerfors och var en klart bidragande orsak till att laget hängde kvar i superettan. I år hoppas ledningen i Norrköping att samma sak ska hända dem. Jag tycker att intentionen av Peking är helt rätt. Hela säsongen har försvaret sviktat och en ny mittback behövdes verkligen. Dock menar jag att Mrdjanin blander och ger lite mycket i sina prestationer. Han styr backlinjen på ett bra sätt och har en bra pondus och ett bra huvudspel, tyvärr är han aningen för långsam. 

Magnus Powell:

Den forne skyttekungen har alternerat mellan att vara forward och mittback i sundsvall med blandat resultat. Varken bu eller bä, precis som hela laget.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0