Fortsättning följer...

Nedan följer andra delen av summeringen kring sommarens övergångar som inleddes igår.

Flipp:
Johan Mårtensson:

Talang som GAIS fick i hård konkurrens med andra allsvenska klubbar. Gjorde ett inhopp i derbyt och imponerade.

Michael Görlitz:

En av sommarens absolut bästa nyförvärv. Har redan visat upp en stor mognad i sitt spel trots sin unga ålder. Ute på högerkanten har Görlitz i varenda framträdande hittils varit en av planens bästa spelare. En fantastisk högerfot, kreativitet och uppoffrande spel har hittils präglat Görlitz sejour i allsvenskan.

Fredrik Söderström:

Har rutin från spel i större ligor och har hittils glatt Hammarby och dess supporters med ett bra kantspel. Att han gjorde mål i derbyt mot ärkerivalen AIK gör naturligtvis inte saken sämre.

Emin Nouri:

Värvades till Kalmar från lokalkonkurrenten Öster. Har tagit en ordinarie plats på vänsterbacken i Sveriges just nu hetaste fotbollslag. Visar upp en frejdig offensiv och en stabil defensiv.

Flopp:
Matao:

Spelare som hittils inte gjort något avtryck i sin nya klubb GAIS.

Pablo Campos:

Har inte heller motsvarat förväntningarna, istället för Campos har tränare Pehrsson valt mittbacken Björn Andersson som forward.

Olof Guterstam:

För några år sedan gjorde Olof succé i superettan med BP. Efter den säsongen har karriären stagnerat och Guterstam har haft svårt att ta en plats i Hammarbys startelva.

Hannu Patronen:

Fick uppdraget att ersätta EM-spelaren Andreas Granqvist i Helsingborg. Har än så länge visat upp en ojämnhet som inte är acceptabel. Värvades för dyra pengar och jag tycker man kan ha större krav på Hannu än det han hittils presterat.

Roman Kienast:

En spelare som gick motsatt väg än vad vi vant oss vid. Alltså från spel i Norge till spel i Sverige. Representerade Österrike i EM, men det säger mer om Österrrikes trupp än om Kienast kapacitet. Har mycket kvar att bevisa.  

Övriga:
Erik Lund:

Kom till IFK Göteborg från Aston Villa. har än så länge inte tagit en ordnarie plats, men har gjort ett antal framträdanden i backlinjen. Ett framtidsnamn.

Maic Sema:

Värvades till Hammarby från Norrköpingsklubben Sylvia. Står än så länge på tillväxt, men beskrivs som en teknisk och irrationell mittfältare.

Nathan Paulse:

Var nära att sydafrikanen hamnade på flopplistan. Paulse har dock visat upp styrka i luftrummet och tagit en plats jämte Davies i anfallet. Än så länge har Paulse inte visat upp samma kvaliteter som Paulinho, men det finns potential i den gängliga anfallaren.

Imorgon avsultar vi genomgången med Ljungskile, Malmö, Norrköping, Sundsvall, Trelleborg och Örebros nyförvärv. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0