Silly season bloggserie, Kalmar FF

Kalmar FF

En helt ny bloggserie har startats. Den här gången kommer jag att värdera de allsvenska lagens trupper och komma med förslag vad som behöver införskaffas till nästa säsong. Serieledande Kalmar FF kommer avhandlas i det här inlägget.


Målvakt:
Petter Wastå
22 Milan Barjaktarevic
32 Zlatan Azinovic
33 Erit Berisha

  

Analys:

Petter Wastå har ännu inte skrivit på något nytt kontrakt med klubben, vilket för mig är aningen förvånande. Wastå är en oerhört trygg och stabil målvakt, som inte gör de allra mest spektakulära räddningarna. Dock ger han försvaret en trygghet som är oerhört viktigt. Det bör vara högsta prioritet för klubbledningen att få Petter Wastå att skriva nytt kontrakt för klubben. Milan Barjaktarevic fick chansen när Wastå gick sönder under hösten och han visade att det finns kapacitet i målvakten bakom Petter Wastå. Kort och gott så har föreningen en bra målvaktsuppställning, som bör vara klubbens val även nästa säsong.     


Försvarare:
Arthur Sorin
Joachim Lantz
Marcus Lindberg
Tobias Carlsson
Mikael Eklund
Stefan Larsson
14 Patrik Rosengren
16 Petter Lennartsson
23 Mattias Johansson
26 Marcus Mårtensson
26 Emin Nouri
30 Ludvig Öhman

  

Analys:

Arthur Sorin kommer att flytta till Danmark nästa säsong och bör naturligtvis ersättas till nästa säsong. Det ryktas också om att den pålitliga Patrik Rosengren, kommer flytta hem till Mjällby efter säsongen. Vidare har inte Joachim Lantz skrivit på nytt kontrakt med klubben, men jag tror ändå spelaren blir kvar i klubben under 2009. Det finns mängder av bra spelare i truppen som för tillfället har svårt att ta en plats eller som är skadade. Mikael Eklund är bra både som ytter- och mittback, liksom Tobias Carlsson. Stefan Larsson har placerats över hela banan under den här säsongen och är en bra ytterback. Emin Nouri har varit en sensation sedan han flyttade från värsta rivalen Öster IF. Till nästa säsong är mittbacken från Falkenberg Markus Thorbjörnsson redan klar för klubben. Jag har inte sett spelaren i tillräckligt många matcher för att kunna bedöma hans kapacitet, men Kalmar och värvningar från Superettan brukar vara en väl fungerade ekvation. Det kommer på ett eller annat sätt att bli europaspel för klubben nästkommande säsong och kan se ett behov av att bredda truppen, för att kunna vara stark på två olika fronter. Andreas Dahlén skulle vara ett bra komplement, liksom Rasmus Bengtsson i Trelleborg. En annan intressant och ung spelare är Jesper Westerberg som aviserat att han lämnar Halmstad. Det skulle vara intressant att se Westerbergs utveckling i det taktiskt drillade Kalmar FF.   


Mittfältare:
Jimmie Augustsson
Henrik Rydström
10 Patrik Ingelsten
12 Daniel Sobralense
17 Viktor Elm
18 Rasmus Elm
20 Erik Israelsson
21 Lasse Johansson
29 Hampus Bohman


Analys:

Det kommer att bli förändringar i truppen till nästa säsong. Lagets viktigaste spelare Viktor Elm har redan skrivit på för holländska Herrenveen och det kommer att bli ett kännbart avbräck för Kalmar under nästa säsong. Den rutinerade Lasse Johansson har ännu inte skrivit på något nytt kontrakt med klubben och det är bara han själv och klubben som vet om han blir kvar i klubben nästa säsong. Jag menar att vi har en framtida landslagsspelare i Rasmus Elm, som är mycket av hjärnan bakom klubbens fantastiska anfallsspel. Framförallt är det spelarens öga för spelet eller spelförståelse som imponerar på undertecknad. Det går naturligtvis inte att analysera Kalmar utan att nämna Mr Kalmar, Henrik Rydström. Han har en strålande säsong bakom sig och är underskattad både som spelare och skribent. Det finns en hel del spännande och unga spelare i truppen. En av dem är Erik Israelsson, som fått chansen vid ett antal tillfällen den här säsongen. Vi kommer få ser än mer av den här spelaren under nästa säsong. Precis som i försvaret så tycker jag att truppen behöver breddas, av samma skäl som för försvaret. På olika forum har Daryl Smylies namn uppkommit. Spelaren blev direkt en supersuccé för Ljungskile, men har efter den drömlika starten inte hållit samma höga nivå. Nordin Gerzic, Daniel Bamberg, Jonas Bjurström, Erik Sundin, Babupa är alla namn som bör intressera klubbledningen. Kalmar har dock de senaste säsongerna varit duktiga på att finna duktiga spelare i lägre divisioner och det är en strategi jag tycker att föreningen ska fortsätta med. Jag skulle avslutningsvis vilja plussa för Daniel Sobralense, som jag tror får sitt definitiva genombrott nästa säsong.        


Anfallare:
11 Abiola Dauda
13 David Elm

19 Ricardo Santos

24 Robin Östlind

27 Amar Drndo

28 Marcel Sacramento


Analys:

Den tredje brodern Elm är inte en av de mest spektakulära spelarna i Allsvenskan, men det är en härlig karaktär som gör oerhört stor nytta för Kalmar FF. Abiola Dauda har mestadels stått på tillväxt den här säsongen, men det finns en talang i den här spelaren som gör att han kommer bli oerhört viktig för Kalmar FF under nästa säsong. Han är en het kandidat till skytteligatiteln anno 2009. I Superettan har Ricardo Santos huserat den här säsongen, närmare bestämt i Åtvidaberg. Där har han visat upp ett bra målsinne och det är mycket möjligt att han får förtroende i Kalmars trupp nästa säsong. Det finns dock ett visst behov av att förstärka på den här positionen. Det ryktas om Mjällbys Markus Ekenberg och det tycker jag låter som ett intressant namn. Ekenberg har en misslyckad sejour i Helsingborg bakom sig, men har nu en större mognad och är redo för spel i Allsvenskan. Kalmar och brassar är en härlig kombination och det finns stora chanser att Nanne åker över och letar upp en eller spelare i det sydamerikanska landet. Vill inte Nanne åka så långt kan han bege sig till Södertälje och spana in den målfarliga Dinho i Assyriska.

Nästa lag ut är Malmö FF.


Kommentarer
Postat av: haha

Ekenberg lämnar maif!? GLÖM DET!

2008-11-11 @ 18:22:55
Postat av: Köpenick

Ett litet påpekande bara: det var Zlatan Azinovic som hoppade in när Petter Wastå blev sjuk i hjärnhinneinflammation. Milan Barjaktarevic har varit utlånad till Sirius hela säsongen. Milans enda allsvenska match kom i fjol hemma mot Elfsborg (KFF-seger 2–1).

2008-12-10 @ 12:22:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0