Silly season bloggserie, Hammarby IF

Hammarby IF

En helt ny bloggserie har startats. Den här gången kommer jag att värdera de allsvenska lagens trupper och komma med förslag vad som behöver införskaffas till nästa säsong. Idag kommer jag att studera söderkisarna i Hammarby IF.

  

Målvakt:
Rami Shaaban
24 Erland Hellström
30 George Moussan
35 Kristoffer Björklund
40 Johannes Hopf


Analys:

Det har varit en turbulent säsong för klubbens målvakter. Rami Shaaban inledde säsongen aningen darrigt och många tyckare menade att Kristoffer "Poppen" Björklund borde ha fått förtroende istället för den landslagsmeriterade Shabaaban. Björklund gjorde bland annat en heroisk insats i säsongens första stockholmsderby, medan Shabaan kurerades efter sjukdom. Tränare Gustavsson valde dock att ge sin gunstling Shabaan förtroende så fort han var redo för spel. Efter en rad bra insater av Shabaan hade kritiken och uppståndelsen lagt sig. Då skadade Shaaban korsbandet och han var borta resterande del av säsongen. Kristoffer Björklund har gjort en bra säsong och visat att han är en bra back-up till Shaaban. Det finns således ingen anledning till förändringar på den här positionen. Möjligtvis att föreningen bör försöka göras sig av med någon av de tre andra målvakterna.        


Försvarare:
David Johansson
José Monteiro de Macedo
Christian Traoré
Emil Johansson
Suleyman Sleyman
13 Isak Dahlin
21 Klebér Saarenpää
25 Fadi Malke
27 Matthias Olsson
32 Marcus Törnstrand


Analys:

Hammarbys försvar har den här säsongen sett mer än lovligt darrigt ut. Framförallt är det i mittförsvaret som Tony Gustavsson inte lyckats finna ett fungerande par att arbeta kontinuerligt med. Christian Traoré är enligt mitt sätt att se på fotboll inte tillräckligt bra för att spela i en klubb av Hammarbys kalibrer. Spelaren gör att för många grova misstag under en säsong, den här säsongen har ett flertal av misstagen lett till poängtapp för klubben. Suleyman Sleyman har inte kommit upp till samma höga vinå som under 2007 och idag är det ingen som vet om han blir kvar i klubben nästa säsong. Tony Gustavsson har hintat om att Sleyman inte kommer vara förstaval för klubben nästa säsong, utan att han i så fall får vara beredd att sitta på bänken en hel del. Högerbacken och lagkaptenen Davidl Johansson har hög potential, men har inte heller presterat på en tillräckligt hög och jämn nivå under 2008. Dock tycker jag att Davidl Johansson bör ingå i Hammarbys spelartrupp även 2009, eventuellt i konkurrens med Alexander Östlund som har ett förflutet i klubben. En ung spelare som imponerade på mig i senaste derbyt mot Djurgården var den 18-åriga backen Marcus Törnstrand. Han visade ingen respekt mot sina namnkunniga motståndare och visade även en aggresivitet och tuffhet i sitt spel som Hammarby kommer få mycket nytta av nästa säsong.


Jag har nedan skrivit ner ett antal förslag på mittbackar som jag tycker skulle vara bra alternativ för föreningen. Patrik Gerrbrand är det första namnet man tänker på. En spelare med ett hårt bultande Hammarbyhjärta, som deklareret att han kan tänka sig spel i Hammarby nästa säsong. Gerrbrand har en hög kapacitet och kan bli samma succé som Andreas Granqvist var för Helsingborg under den här säsongen. Karl Svensson är en duktig mittback som haft mängder av problem under sin proffssejour. Jag menar att spelaren skulle må bra av ett år i Sverige innan han ännu en gång försöker sig på live ute i Europa. Två relativt bortglömda spelare är Johnny Lundberg och Marcus Andreasson i Danmark respektive Norge. Spelarna presterar vecka efter vecka bra fotboll och skulle vara bra värvningar för Hammarby. Två lite mer oväntade namn är Sverrie Gardarsson och Gustaf Segerström. Gardarsson har haft ett tungt år i GIF Sundsvall där han inte fått spelet att stämma till hundra procent. Det finns dock en oerhörd kapacitet i spelaren och ett miljöombyte skulle vara bra för spelarens självförtroende. Lagkaptenen i Sirius har under flera år varit tongivande i Uppsalalaget. Av det jag sett av Segerström är han en spännande spelare, som har kvaliteter för att spela i Allsvenskan. Jag vill till sist plussa för Alagie Sosseh som jag tyckte visade intressanta kvaliteter de gångerna han spelare ytterback istället för då skadade Emil Johansson. 


Mittfältare:
Louay Chanko
14 Mikkel Jensen
16 Fredrik Söderström
17 Erkan Zengin
18 Haris Laitinen
22 Sebastian Castro-Tello
26 Simon Helg
28 Carlos Gaete
33 Maic Sema


Analys:

Förlusterna av Petter Andersson och Sebastian Eguren har varit extremt kostsamma för klubben och hittils har Hammarby inte funnit spelare som kunnat ersätta de två publikfavoriterna. Jag kan inte nog betona vikten av att föreningen lyckas behålla Louay Chanko under nästa transferfönster. Spelaren är fantastisk med bollen och en terrier i förvarsspelet. Enligt mig är det oerhört förvånande att Chanko inte fått chansen i en svensk landslagstrupp. Erkan Zengin, Haris Laitinen och Sebastian Castro-Tello är oerhört begåvade spelare men är alla för ojämna i sina prestationer. En spelare som spås en lysande framtid är Simon Helg, som på grund av olika omständigheter inte blommade ut helt den här säsongen. Carlos Gaete är också en spännande spelare som dock har en många bitar kvar att utveckla för att vara en färdig spelare. Jag ser således ett behov av att investera i nya spelare på den här positionen under nästa säsong. Egentligen tycker jag att det är på tre positioner som det behöver förstärkas. Laget behöver nya yttrar samt en offensiv innermittfältare jämte Louay Chanko. Nordin Gerzic, Pavel Zavadil och Martin Eriksson passar alla in på den beskrivningen och skulle vara bra tillskott för truppen. Daniel Bamberg och Mattias Lindström är två andra spelare som skulle tillföra truppen en dimension som man idag saknar.


Anfallare:
Olof Guterstam
10 Charlie Davies
11 Freddy Söderberg
15 Nathan Paulse
19 Paulinho Guará (utlånad)
20 Alagie Sosseh
23 Christer  Gustafsson


Analys:

Charlie Davies har utvecklats fantastiskt till den här säsongen. Den här säsongen har han kunnat använda sin snabbhet på ett effektivare sätt än förra säsongen. Dessutom har han gjort mål på sina chanser det här året, till skillnad från förra året då det gick troll i hans målskytte. Efter att Paulihno försvann har föreningen inte lyckats hitta något bra komplement till Davies, vilket även gjort att Davies spel blivit lidande. Guterstam och Paulse har hittils haft svårt att imponera och jag tycker föreningen ska se sig om efter alternativ till på den här postionen. Som komplement till Davies skulle jag vilja se en stor och stark bollmottagare med ett välutvecklat spelsinne.  Emra Tahirovic, Daniel Nannskog, Kim Olsen, Dinho, Ajsel Kujovic, Markus Ekenberg och Björn Runström är alla intressanta namn för Hammarbys ledning.


Helsingborgs IF kommer att redogöras för under morgondagen.


Kommentarer
Postat av: Eriksdal

Hmm, lirare från Peking göre sig ej besvär

2008-11-03 @ 08:06:55
Postat av: Vraket

Är du seriös??? Nästan samtliga namn du nämner som tänkbara nyförvärv har ju kontrakt med andra klubbar, och flera av dem nysignade kontrakt i Danmark. Hur tror du Bajen skulle kunna lösa ut dem???

2008-11-03 @ 11:07:18
Postat av: BJ

Hmm....du skriver:"Högerbacken och lagkaptenen Daniel Johansson".....antar att du menar David Johansson.....som inte (!) är kapten....ingen vidare koll men men....



Småkul läsning men med alldeles för stora luckor och som sagt lite dålig koll generellt!!

2008-11-03 @ 13:08:47
Postat av: mange

Oj då här var det mycket kritik på en och samma gång.



BJ//

Nog första gången jag läser någon säga att jag har dålig koll på Allsvenskan. Visst jag skrev fel på namnet, men är naturligtvis väl medveten om att han heter David. Han har i alla fall varit lagkapten stora delar av säsongen, så helt ute och cyklar är jag inte. Skulle vara intresaant med något mer exempel som visar att jag har dålig koll.



Vraket//

Naturligtvis kan inte Hammarby värva alla de namnen jag skriver. Men klubben har fått in en hel del pengar via försäljning av Petter Andersson och Sebastian Eguren. Visst finns det kapital till ett eller flera etablerade nyförvärv till nästa säsong, det är jag övertygad om.



Eriksdal//

Bamberg är en fantastiskt bra spelare.

2008-11-03 @ 16:57:40
URL: http://carecamange.blogg.se/
Postat av: Professorn

Intessant sammanställning! Du verkar ha en jävligt bra koll på allsvenskan!!!

2008-11-03 @ 17:04:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0