Sammanställning nyckelspelare (Placering 6)

Ni som följt den här bloggen vet att jag under den senaste veckan rankat lagen utefter, enligt mitt tycke, bästa spelaren i diverse lagdelar under den här säsongen. Således har jag i kategorierna målvakt, vänsterback, högerback, mittback, vänstermittfältare, högermittfältare, central mittfältare och anfallare rankat spelare i de allsvenska lagen från 1 till 16. De här poängen som delats ut kommer att ligga till grund för den sammanställning jag nu kommer att genomföra och som jag kommer att jämföra med den slutgiltiga tabellen av allsvenskan. Idag är det dags för laget som placerade sig på 6:e plats.


Jag ska statuera ett exempel så att det blir tydligt för alla läsare. Johan Wiland vann omröstningen som säsongens bästa målvakt, vilket ger en poäng till Elfsborg. Sist rankades Andreas Lindberg och GIF Sundsvall får således sexton poäng. Den här kategorin vann således Elfsborg.

  

Placering  6:

6 plats i Allsvenskan kom Malmö FF.

6 plats utefter bedömning av enskilda spelare blev Malmö FF.


Följande placeringar ligger till grund för klubbens position:

Målvakt: Jonas Sandqvist: 14:e plats

Högerback: Ulrich Vinzents: 3:e plats

Vänsterback: Christian Järdler: 12:e plats

Mittback: Jimmy Dixon: 8:e plats

Vänstermittfältare: Jeffrey Aubynn: 5:e plats

Högermittfältare: Guillermo Molins: 6:e plats

Central Mittfältare: Daniel Andersson: 6:e plats

Anfallare: Ola Toivonen: 5:e plats

  

Resultat: 14+3+12+8+5+6+6+4= 58 poäng

  

Analys:

En av Sveriges största, rikaste och mest framgångsrika föreningar genom alla tider har några jobbiga år bakom sig. Den här säsongen har varit mycket upp och ner för klubben. Serien inleddes relativt framgångsrikt och Malmö spåddes en framgångsrik säsong. Under stora delar av säsongen var det dock mest mörker för fansen och laget underpresterade å det grövsta. Avslutningen av säsongen blev det framgångsrik och laget slutade på en respektabel sjätte plats. Inledningsvis kommer jag att redogöra för det negativa med Malmö FF under den här säsongen, baserat på nyckelspelarna ovan.


Som placeringarna ovan visar har Malmö FF anno 2008 varit mycket ojämnt och det är något som speglar truppen i sin helhet. Den innehåller spelare som tillhör toppen av Allsvenskan på sina respektive positioner samtdigt som förstelvan består av spelare som inte riktigt håller den klass som krävs för att spela i Malmö FF. Målavtsposten har varit föreningens största dilemma under säsongen. Jonas Sandqvist har haft ett oerhört jobbigt år, med tavla efter tavla och även stundom varit bänkad. Är på tok för ojämn i sina prestationer och skapar inte det lugn som kännetecknar en bra målvakt. Hos en spelare som Christian Järdler finns det kapacitet att komma betydligt högre upp på listan än en tolfte plats. Spelaren har dock underpresterat rejält under sin tid i Malmö. Jimmy Dixon innehar en enorm spänt och snabbhet som är av internationell karaktär. Tyvärr tycker jag att spelaren har svårt att omsätta de här egenskaperna i praktiken.


Malmö FF är antagligen den föreningen i serien med flest talanger i truppen, många av dem är även egna talanger vilket är glädjande.  Guillermo Molins är en sådan spelare, som huserar på klubbens högermittfält. Han har alla möjligheter att få en lysande karriär. Den här säsongen har varit mycket upp och ned för Molins, precis som för hela Malmö FF. Molins är en av de spelarna som ska lyfta föreningen till nästa nivå, vilket gör att det finns en stor press på spelaren att prestera. Den största talangen av dem alla är Ola Toivonen. Spelaren har vid många tillfällen den här säsongen, varit föreningens räddande ängel i jakten på poäng. En hel del mål blev det också för spelaren som mäktade med hela fjorton mål och sju stycken assist. Det här placerade honom på en hedervärd fjärdeplats i poängligan. Det finns även rutinerade spelare i föreningen som, enligt mig, presterar på en god allsvensk nivå. I ett Malmö FF som har haft problem med sitt försvarsspel har Ulrich Vinzents varit en trygghet. Ojämnhet är det ord som bäst definierar Jeffrey Aubynn och hans kännetecken som spelare. Den här säsongen har präglats av det här. Inledningen och mitten av säsongen var i långa stunder usel från göteborgaren. Efter hand växte dock spelaren in i rollen och han avslutade serien på ett charmant vis. Det är framförallt Aubynns känsliga vänsterfot som är hans effektivaste vapen. Daniel Andersson är ingen spelare som dominerar, var han än spelar. Däremot är han fantastisk på att anpassa sig till sina medspelare och höja sin en nivå när det behövs, i likhet med Teddy Lucic.


Imorgon kommer jag att redogöra för placering 5.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0