Ranking av seriens vänstermittfältare

Jag kommer i den här delen att ranka seriens bästa vänstermittfältare under den här säsongen. Lagens vänstermittfältare kommer att ställas mot varandra och jag kommer att dela ut både ris och ros. Det har uppkommit vissa problem då en del lag spelar utan yttermittfältare, i de lagen har jag valt andra spelare som oftast har vänstersidan som utgångsposition.   


1. Rasmus Elm, Kalmar FF

Kommentar: Rasmus Elm är ingen naturlig vänsterbreddare, men har oftast utgångsposition ute till vänster. Precis som många fotbollsexperter menar jag att det här är den mest talangfulla spelaren av de tre Elmbröderna. Allting talar för att Rasmus går en lysande framtid tillmötes. Hans blick för spelet är enastående och hans mognad för spelet är fantastisk med tanke på hans ålder.   

  

2. Emir Bajrami, IF Elfsborg

Kommentar: Det här är seriens bästa vänsterbreddare, i den klassiska definitionen av positionen. Spelaren har höjt sig flera klasser i jämförelse med fjolåret. Under den här säsongen har han varit en av Elfsborgs nyckelspelare. Kreativitet, snabbhet och ett ständigt utmanande är egenskaper som kännetecknar spelaren. 

  

3. René Makondele, Helsingborgs IF

Kommentar: Jag blev förvånad när Makondele lämnade Gefle för spel i Helsingborg för ett antal år sedan. Jag var helt övertygad om att spelaren skulle bli proffs utomlands. I de europeiska matcherna förra året visade spelaren att han håller på den nivån och jag skulle till och med vilja hävda att han var bättre i de här matcherna än i allsvenskan. Det finns klara brister i spelarens defensiva spel, men det höjer han upp med en finurlighet och en enorm kapacitet i det offensiva spelet.   

  

4. Tobias Hysén, IFK Göteborg

Kommentar: Den här spelaren har gjort succé som anfallare under senare delen av säsongen. Jag menar dock att spelaren i form, tillhör en av seriens absolut bästa kantspelare. Min förhoppning är att spelaren nästa säsong återigen får förtroende på sin favoritposition och med sin speed snurrar upp försvar efter försvar.   

  

5. Jeffrey Aubynn, Malmö FF

Kommentar: Ojämnhet är det ord som bäst definierar Jeffrey Aubynn och hans kännetecken som spelare. Den här säsongen har präglats av det här. Inledningen och mitten av säsongen var i långa stunder usel från göteborgaren. Efter hand växte dock spelaren in i rollen och han avslutade serien på ett charmant vis. Det är framförallt Aubynns känsliga vänsterfot som är hans effektivaste vapen. Det finns förhoppningsvis mer att ta av nästa säsong, för det kommer behövas om Malmö FF ska vara med och utmana om SM-guldet.

  

6. Roni Porokara, Örebro SK

Kommentar: Det här är ett av säsongens allra bästa nyförvärv alla kategorier. Porokara är ursprungligen anfallare, men har i Örebro fungerat som vänsterytter i ett, 4-3-3. Örebro har gjort ett riktigt fynd i den snabba, riviga och kreativa spelaren, till nästa år önskar jag dock att spelaren gör lite fler mål än den här säsongen.   

  

7. Erik Sundin, Trelleborgs IF

Kommentar: Den före detta Café Opera spelaren har fått en rejäl nytändning i Trelleborg. Erik Sundin har egentligen alla egenskaper för att bli en toppspelare i allsvenskan. Tyvärr finns det vissa egenskaper eller beteenden hos spelaren som jag stör mig på. Framförallt är det spelarens tendens att filma, som sticker i ögonen på mig. Spelaren har den här säsongen presterat sin bästa fotboll hittills i karriären och det är bara att hoppas att utvecklingen fortsätter till nästa säsong.

  

8. Sebastian Rajalakso, Djurgårdens IF

Kommentar: Vårens komet i allsvenskan har gjort en mycket bra första säsong i allsvenskan. Att det kommer formsvackor under en säsong är naturligt med tanke på spelarens ålder. Det är viktigt att ledare och supportrar har tålamod med spelaren och inte ställer för höga krav på honom. Rajalakso behöver tid att utvecklas och när han gjort det kommer han vara en av föreningens nyckelspelare. Spelaren har många goda egenskaper, framförallt har jag fastnat för hans målsinne, snabbhet och kämpaglöd. Egenskaper som kommer föra spelaren långt karriärmässigt.  

  

9. Marcus Olsson, Halmstad BK

Kommentar: Ännu en ung och talangfull spelare som imponerat på vänsterkanten. Skrev på för Halmstad från Forward och har direkt visat sin klass. Har en oerhört känslig vänsterfot i klass med Aubynn, en annan viktig egenskap spelaren erhåller är hans mod att hela tiden utmana motståndarförsvararna. 

  

10. Yussuf Saleh, AIK

Kommentar: Saleh har inte hunnit visa upp hela sitt register. I slutet av säsongen fick han dock förtroende och visade direkt varför AIK plockade upp honom från en lägre division. Nästa säsong tror jag Saleh kommer vara given i startelvan och kommer vara en frisk fläkt på föreningens vänsterkant.

  

11. Haris Laitinen, Hammarby IF

Kommentar: Det finns så oerhört mycket vilja hos den här spelaren, att man bara önskar att han blommar ut ordentligt snart. Tyvärr verkar spelaren ha svårt att ta det där sista steget i utvecklingen, från talang till färdig storspelare. Jag tycker personligen att Laitinen saknar snabbhet, men det går ju att kompensera med andra egenskaper. Frågan är bara om Laitinen har de egenskaperna?

  

12. Daniel Nicklasson, GAIS

Kommentar: Den förre IFK Göteborg spelaren var för några år sedan assistkung i superettan. Spelaren har dock inte presterat lika bra i allsvenskan, men det finns kvalitet framförallt i passningsspelet som gör att GAIS supportrarna kan forstsätta hoppas på att det absoluta genombrottet kommer.  

  

13. Johan Claesson, Gefle IF

Kommentar: En riktig Pelle Olsson spelare som underställer sig laget i alla lägen. Johan Claesson saknar, enligt mig, spetsegenskaper men han gör alltid sitt jobb och det som lagledningen förväntar sig. Spelaren funderar på att sluta med elitfotboll, men där tror jag att Pelle Olsson kommer att göra allt i sin makt för att övertyga honom att fortsätta med fotbollen i Gefle IF.  

  

14. Ari Skúlason, GIF Sundsvall

Kommentar: Värvades inför den här säsongen från BK Häcken och skulle bidra med rutin och kreativitet i Giffarna. Tyvärr blev det inte som varken klubbledningen eller spelaren själv hade tänkt sig och Skúlasons säsong kan enbart beskrivas som en besvikelse.   

  

15. Eirik Dybendal, IFK Norrköping

Kommentar: Förra året var han briljant i superettan och tillhörde en av den seriens absolut bästa spelare. Tyvärr visade det sig att spelaren var aningen för långsam när det gäller spel på allsvensk nivå. Jag tror att Dybendal kommer vara en nyckelspelare i föreningens målsättning att gå upp till allsvenskan igen, väl där bör föreningen dock söka efter en ersättare. Spelförståelsen och passningsskickligheten finns där, tyvärr saknas det andra egenskaper för att komma upp ännu en nivå.    

  

16. Martin Smedberg, Ljungskile SK

Kommentar: Smedberg har varit mycket upp och ner den här säsongen. Det här har medfört att han vissa stunder under säsongen hamnat utanför startelvan. Det verkar som spelaren har haft svårt att anpassa sig till det allsvenska tempot och vi får hoppas att spelaren tills nästa säsong höjer sig en nivå.


Imorgon tar vi oss an seriens bästa högermittfältare.


Kommentarer
Postat av: Johan

Hade du varit smart så hade du kunnat göra en ranking av dom bästa mittpacksparen i allsvenskan. Därav slipper t.ex. Sigurdsson hamna i skymundan för Bjärsmyr

2008-11-13 @ 09:05:26
Postat av: makke

Byt plats på Roni Porokara och Makondele så är jag nöjd :)

2008-11-13 @ 10:14:59
Postat av: mange

Johan//

Jag har en plan med att jag valt ut en spelare i varje lag, vilket kommer att visa sig senare....

2008-11-13 @ 14:16:22
Postat av: MP

Intressanta listor, men det syns tydligt att du håller på Elfsborg.

2008-11-13 @ 14:34:31
Postat av: smisk

själv tycker jag han känns som en gnagare..

2008-11-14 @ 03:36:00
Postat av: mange

Jag försöker hålla mig så neutral som möjligt och det förhåller sig ganska naturligt att det är många Kalmar och Elfsborg spelare i toppen med tanke på hur serien slutade.

2008-11-14 @ 18:13:36
Postat av: Anonym

Skulason bidra med rutin? läs på killen e 20 år,

2008-11-16 @ 01:01:48
Postat av: mange

Anonym//

Trots sin ålder har Skulason varit med länge i relativt stora sammanhang. Man kan vara ung men ändå ha rutin. Det handlar för övrigt inte om att lädsa på, utan om att titta på många allsveska matcher.

2008-11-16 @ 09:22:39
Postat av: Englund

Skulason var en av sundsvalls bästa spelare sett över en säsong..Den enda på Sundsvalls mittfält som kunde slutföra sista tredjedelen av planen med fart och kreativitet..

2008-11-19 @ 14:45:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0