Ranking av seriens högerbackar

Jag kommer i den här delen att ranka seriens bästa högerbackar under den här säsongen. Lagens ordinarie högerbackar kommer att ställas mot varandra och jag kommer att dela ut både ris och ros.  


1. Arthur Sorin, Kalmar FF

Kommentar: Jag tycker att Sorin imponerar såväl offensivt som defensivt. Till nästa säsong försvinner spelaren till danska ligan och det kommer att bli ett rejält avbräck för klubben. Sorin har, enligt mig, varit den här säsongens bästa högerback i allsvenskan.

  

2. Markus Jonsson, AIK

Kommentar: 2007 var ett misslyckat år för den förra Öster spelaren. Mycket skador var den största förklaringen till det. Den här säsongen har straffspecialisten visat upp sitt rätta jag igen och varit stabil under hela säsongen. Har fina offensiva kvaliteter, blandat med ett tryggt defensivt agerande.

  

3. Ulrich Vinzents, Malmö FF

Kommentar: Det hjärta och engagemang som Åkeby förvärvet visar upp för sitt MFF är hedervärt. I ett Malmö FF som har haft problem med sitt försvarsspel har det varit en trygghet för Roland Nilsson, att ha sin klippa längst ut till höger.

  

4. Johan Karlsson, IF Elfsborg

Kommentar: Trots alla nya spelare som kommit till Elfsborg under de senaste säsongerna, så verkar det inte finnas någonting som kan få bort Johan Karlsson från startelvan. Johan Karlsson gör alltid sitt jobb och är en spelare som Magnus Haglund kan lite på till hundra procent.


5. Erik Lund, IFK Göteborg

Kommentar: En talangfull och frejdig ytterback som visar mycket känslor på planen. Aston Villa förvärvet blir bättre och bättre för varje match och kommer att klättra ytterliggare på den här listan under nästa säsong.

  

6. Erik Wahlstedt, Helsingborgs IF

Kommentar: Den stora skrällen i EM-truppen 2004 är en stabil allsvensk högerback. Tycker att Wahlstedt var än bättre för några säsonger sedan, men fortfarande finns det kompetens i spelaren som ger honom en respektabel plats på den här listan.

  

7. David Johansson, Hammarby IF

Kommentar: Var betydligt högre upp på listan 2007. Under den säsongen imponerades jag oerhört av spelaren. Den här säsongen har Johansson prestationer varit betydligt mer ojämna och precis som övriga försvaret har inte spelaren presterat i nivå med sin kapacitet. Det finns betydligt mer att hämta av den här spelaren till nästa säsong.

  

8. Patrik Haginge, Djurgårdens IF

Kommentar: Spelarens vår i Örebro SK var något utöver det vanliga och hade han hållit den nivån hela säsongen hade han varit betydligt högre upp på listan. Tyvärr innebar miljöombytet till storstaden en stor omställning för spelaren och hans prestationer har inte varit lika imponerande sedan dess. Den fina offensiv som visades upp i ÖSK har varit som bortblåst i DIF. Här finns dock ett enormt sparkapital för Djurgården till nästa säsong.  

  

9. Patrik Anttonen, Örebro SK

Kommentar: Anttonen inledde sin allsvenska karriär som en talangfull och irrationell yttermittfältare. Tyvärr har spelaren inte utvecklats riktigt till den nivå som många av experterna hade hoppats. Har dock kapacitet att utvecklas ännu mer på den nya positionen till nästa säsong. 


10. Mikael Rosén, Halmstad BK

Kommentar: Mikael Gustavsson som han tidigare hette är en del av den relativt ålderstigna backlinjen i Halmstad BK. Roséns styrka är hans förmåga att deltaga i det offensiva spelet och varje säsong brukar det bli ett och annat mål på hörna. En habil allsvensk ytterback, men inte mycket mer. 

  

11. Daniel Bernhardsson, Gefle IF

Kommentar: För några säsonger sedan var Hammarby intresserade av spelaren, men han valde att tryggheten i Gefle. Pelle Olsson har skapat ett fungerande försvarsspel i Gefle och i det maskineriet har spelaren varit en viktig kugga den här säsongen.

  
12.
Jonas Lundén, GAIS

Kommentar: Den forne anfallaren har tagit ett kliv nedåt i banan och kan i vissa matcher vara alldeles lysande på sin position, ör att i nästa match rasa samman fullständigt. Lundén har alla egenskaper för att bli en riktigt bra ytterback, nu gäller det bara att få alla pusselbitar på plats. Framförallt har spelaren speeden som en modern ytterback behöver.


13. Dennis Melander, Trelleborg FF

Kommentar: Den här spelaren har varit en del av Sveriges U-21 lag för ett antal säsonger sedan. Tyvärr tycker jag att spelaren stagnerat något i utvecklingen, det finns dock chans till förbättring då Melander fortfarande är relativt ung.


14. Mikael Blomberg, IFK Norrköping

Kommentar: De sista matcherna av säsongen har Blomberg flyttat ner till högerbacksplatsen. Blomberg har passerat zenit i sin fotbollskarriär, men han fungerar betydligt bättre som back än mittfältare på ålderns höst.


15. Billy Berntsson, GIF Sundsvall

Kommentar: Den förre MFF backen fick det olustiga uppdraget att ta över efter talangen Mikael Lustig. Precis som stora delar av GIF Sundsvalls trupp håller Berntsson inte allsvensk klass. 

  

16. Edwin Phiri, Ljungskile SK

Kommentar: Phiri hamnade i rampljust direkt efter en dispyt med Hammarbys Zengin i inledningsmatchen av allsvenskan. Sedan dess har jag varken hört eller sett mycket av Phiri, den här säsongen. Ljungskile består av ett starkt kollektiv och inte särskilt individuellt skickliga spelare.


Imorgon tar jag mig an seriens vänsterbackar.


Kommentarer
Postat av: bers

Adam Johansson? han skall nog in på 1-2 andra plats.

2008-11-09 @ 09:58:51
Postat av: Martin.

Adam Johansson lär vara Allsvenskans mest underskattade högerback. Kan mycket väl vara den bästa.

2008-11-09 @ 12:25:14
Postat av: G

Hej! Om intresse finns för ny bloggdesign till din blogg, kika in hos mig, http://babbidesign.blogg.se välkommen!

2008-11-09 @ 12:29:27
URL: http://babbidesign.blogg.se/
Postat av: Putte

ärligt talat... Adam Johansson...

2008-11-09 @ 21:17:39
URL: http://www.baraben.com
Postat av: IFK

Men ärligt talat, vad har markus jonsson gjort i år!?



Adam Johansson-hallå, killen är överlägset allsvenskans bästa högerback-offensivt som defensivt, att du sätter in Lund som högerback för ifk visar bara hur lite du kan!

2008-11-11 @ 18:21:19
Postat av: mange

IFK//

Jag sätter in Erik Lund för att han under de senaste matcherna spelat ordinarie högerback. Adam Johansson har huserat på vänstermittfältet.



Marcus Jonsson har efter ett svagt fjolår varit lysande den här säsongen.

2008-11-12 @ 06:09:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0