Ranking av seriens centrala mittfältare

Jag kommer i den här delen att ranka seriens bästa centrala mittfältare under den här säsongen. Lagens, enligt mitt tycke, bästa spelare på den här positionen kommer att ställas mot varandra och jag kommer att dela ut både ris och ros.

  

1.  Viktor Elm, Kalmar FF

Kommentar: Allsvenskans bästa spelare den här säsongen var mellanbroder Elm. Det första ordet som kommer till mig när jag tänker på Viktor Elm är fältherre. Han har visat upp pondus, spelförståelse och en spelskicklighet den här säsongen som saknar motstycke i allsvenskans historia. Utan Viktor i laget hade inte Kalmar FF vunnit SM-guld den här säsongen, det är jag relativt övertygad om. Jag är förvissad om att Herr Elm är bofast i det svenska landslagets startelva lagom till Sydafrika 2010. Herrenveen har gjort ett riktigt fynd!    

  

2. Anders Svensson, IF Elfsborg

Kommentar: Jag tycker att Anders Svensson fotbollsmässigt är en bättre spelare än Viktor Elm. Den här säsongen har Svensson skiftat position från offensiv till defensiv mittfältare, både i landslaget och i klubblaget. Tyvärr har spelaren haft problem med skador under säsongen, men han har ändå stundtals visat upp sin klass. Ander Svensson är i form en av Sveriges absolut skickligaste spelare alla kategorier. Det spelsinne spelaren har är ingenting du kan träna upp, det är något du föds med.     

  

3. Louay Chanko, Hammarby IF

Kommentar: Frisksparkskungen har varit lysande den här säsongen. Jag tycker det är oförklarligt att spelaren inte fått chansen i landslaget, med tanke på hur många säsonger han presterat bra fotboll. Han är briljant i rollen som balansspelare i Bajern och jag tycker det är ofattbart att han inte blivit proffs i någon större liga. Kapacitetsmässigt har han definitivt talangen att spela i en bättre liga och jag hoppas för spelarens skull att han snart får chansen att göra det. 

  

4. Marcus Lantz, Helsingborgs IF

Kommentar: Spelaren hade en jobbig säsong förra säsongen när han skrev på för klubben från Bröndby. I år har Lantz varit briljant och har stundom varit dominant och landslagsmässig i sina insatser. Han visar alltid upp ett stort hjärta på planen, dessutom ska man inte glömma att han är en mycket bra och underskattad passningsspelare.    

  

5. Thomas Olsson, IFK Göteborg

Kommentar: Kallades för Känning under sin tid i IFK Norrköping och det beror på hans stora problem med skador under hela karriären. Det råder ingen tvekan om att spelaren har kapacitet utöver det normala och han har fått stora lovord av förre förbundskaptenen Tommy Söderberg. Thomas Olsson har ett mycket välutvecklat passningsspel och vidare är han en riktig kämpe i försvarsspelet.

  

6. Daniel Andersson, Malmö FF

Kommentar: Daniel Andersson är ingen spelare som dominerar, var han än spelar. Däremot är han fantastisk på att anpassa sig till sina medspelare och höja sin en nivå när det behövs. Jag var fruktansvärt imponerad av spelarens insatser under EM i somras. Tyvärr tycker jag inte att spelaren imponerat lika mycket i klubblaget som i landslaget. Min förhoppning är att spelaren vågar ta lite mer risker i sitt spel nästa säsong och tar ännu mer ansvar i ett Malmö FF som törstar efter framgång.   

  

7. Nordin Gerzic, Örebro SK

Kommentar: Det här är en spelare som kopplats ihop med större klubbar under säsongen och jag kan verkligen förstå varför. Gerzic är en riktig dynamo på mittfältet och skulle vara nyttig, vilken allsvensk klubb han än tillhörde. Örebro går en spännande framtid tillmötes om spelare som Alvbåge, Gerzic och Olsen väljer att stanna i klubben.  

  

8. Daniel Sjölund, Djurgårdens IF

Kommentar: En av allsvenskans kvalitetsmässigt bästa spelare har haft en jobbig säsong med skador och sjukdomar som förstört stora delar av säsongen. Med Sjölund i laget höjde sig Djurgården flera klasser under säsongen. Det här är en spelartyp som det inte finns ett överflöd av i allsvenskan och det ska bli intressant att se om föreningen lyckas behålla spelaren till nästa säsong. Lyckas man med det och Sjölund håller sig frisk, blir DIF att räkna med nästa säsong.

  

9. Daniel Tjernström, AIK

Kommentar: Jag skulle vilja säga att det här för närvarande är Mr AIK. Det finns något i Tjernströms spelstil och karaktär som tilltalar mig och som varje klubb suktar efter att ha i laget. Kapacitetsmässigt har spelaren antagligen nått sin peak, men AIK skulle verkligen behöva spelaren i truppen nästa säsong. Framförallt med tanke på de oroligheter som drabbat klubben de senaste veckorna, så blir det extra viktigt att hans blir kvar i klubben.   

  

10. Fredrik Lundgren, GAIS

Kommentar: Oj va mycket den här spelaren betyder för klubben. Det hjärta Fredrik Lundgren har och visar för sin klubb, kommer ingen allsvensk spelare i närheten av. Vidare har spelaren också goda egenskaper som fotbollspelare, vilket framförallt visas i en extraordinär tuffhet.

  

11. Richard Spong, IFK Norrköping

Kommentar: Nästa säsong kommer Fredrik Lundgren och Richard Spong att bilda mittfältspar i GAIS och det ska bli mycket intressant att se. Spong är ingen teknisk fulländad spelare, långt därifrån. Den här säsongen har han dock varit ett av få glädjeämnen i Norrköping med sin vilja och inställning.    

  

12. Daryl Smylie, Ljungskile SK

Kommentar: Det ryktas om att David Wilson själv betalat stora delar av spelarens lön, vilket är väldigt häftigt med tanke på hur idrotten idag ser ut. Det ryktas om att de svenska mästarna är intresserade av spelaren, vilket är ett bevis på att spelaren gjort en bra säsong. I ett Ljungskile som till stora delar består av kämpar, så sticker Smylie ut från mängden och är en stor anledning till att klubben eventuellt spelar allsvensk fotboll även 2009.    

  

13. Jonas Bjurström, Trelleborgs FF

Kommentar: Trelleborg har den här säsongen överraskat många av experterna och innermittfältet med Magnus Andersson och Jonas Bjurström har varit en starkt bidragande orsak till det. Bjurström är enligt mig den något bättre av de två, framförallt för hans kontrollerade passningsspel ocu utvecklade spelsinne.

  

14. Sebastian Johansson, Halmstad BK

Kommentar: Det finns en oerhörd konkurrens bland de centrala mittfältarna och det är Sebastian Johanssons placering ett bevis på. Det finns brister i passningsspelet, som det är svårt att blunda för. I rätt miljö och med rätt mittfältspartner hade dock Sebastian Johansson kommit högre upp på listan.

  

15. Mathias Woxlin, Gefle IF

Kommentar: Det här en spelare som betytt mer än någon annan för utvecklingen av Gefle IF sportsligt det senaste decenniet. Nästa säsong kommer tyvärr inte spelaren att finnas med när allsvenskan kör igång igen, men i Gefle kommer minnet av spelaren aldrig att försvinna.   

  

16. Nuri Mustafi, GIF Sundsvall

Kommentar: Med tanke på konkurrensen på den här positionen så tycker jag att GIF Sundvall har det absolut sämsta centrala mittfältet på pappret. Mustafi är en kämpe, som alltid ger hundra procent ute på planen. Men för att hänga kvar i allsvenskan hade föreningen behövt ett betydligt mer namnkunnigt och i hög grad bättre spelare på mittfältet.


Imorgon tar vi oss av anfallarna och avslutar således den här bloggserien.

  


Kommentarer
Postat av: Byjaren

Vart tog Petter Anderson vägen, föll han på utlandsproffs?

2008-11-15 @ 10:37:23
URL: http://www.byjaren.blogspot.com
Postat av: mange

Byjaren//

Precis, enbart spelare som avslutat serien i klubben har tagits med. Annars hade naturligtvis Petter Andersson varit med.

2008-11-15 @ 10:52:58
Postat av: Sveriges stolthet=Helsingborgs IF

Andreas Landgren är INTE HIFs bästa innermittfältare,det är Marcus Lantz.Han är mkt bättre.

2008-11-15 @ 11:40:38
Postat av: mange

Sveriges stolthet=Helsingborgs IF//

Det har du förbannat rätt i, måsteha fått ett hjärnsläpp när jag missade Lantz. Felet är återställt, placeringen bli dock densamma.

2008-11-15 @ 18:07:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0