Ranking av seriens anfallare

Jag kommer i den här delen att ranka seriens bästa anfallare under den här säsongen. Lagens, enligt mitt tycke, bästa spelare på den här positionen kommer att ställas mot varandra och jag kommer att dela ut både ris och ros.

  

1. Henrik Larsson, Helsingborgs IF

Kommentar: Landslagets lagkapten har gjort ännu en strålande säsong. Att vid 37-års ålder hålla den nivå som Henrik Larsson håller är naturligtvis ofattbart. Jag är övertygad om Sveriges genom tiderna bästa fotbolssspelare kommer att spela fotboll även nästa år, frågan är bara var? Han vinner den allsvenska poängligan med 14 mål och 10 assist och har en högstanivå som ingen allsvensk spelare kommer i närheten av. För alla allsvenska fotbollsfans hoppas jag att Henrik Larsson skriver på för ännu ett år i Helsingborg, annars blir vi en attraktion fattigare till nästa säsong.  


2. Patrik Ingelsten, Kalmar FF

Kommentar: Här kan vi tala om en spelare som genomgått en fantastisk metamorfos den här säsongen. Ingelsten har stora delar av säsongen varit fantastisk och blev till slut en klar vinnare av den allsvenska skytteligan, med hela 19 mål.. Ingelstens snabbhet är naturligtvis hans adelsmärke och det som gör honom så bra. Nästa säsong kommer vi inte att få se spelaren i svensk klubbfotboll, utan någon utländsk klubb kommer knyta till sig spelaren med det internationellt gångbara löpsteget. 

  

3. Ivan Óbolo, AIK

Kommentar: Hela föreningens spel 2008 byggde på den fantastiskt spelbegåvade argentinaren. Spelaren är fantasitsk duktig i bollmottagandet och vidare en rikig lagspelare. Den här säsongen har han även gjort en hel del mål, sammanlagt 10 stycken. Óbolo har dock lidit av att inte ha haft någon tillräckligt bra anfallspartner, vilket betytt att han fått ta för mycket ansvar i vissa matcher. Till nästa säsong behöver spelaren ha en ny lekkamrat, för att AIK ska kunna höja sig ännu en nivå.  

  

4. Ola Toivonen, Malmö FF

Kommentar: En av svensk fotbolls största talanger, har gjort sin hitills bästa säsong 2008. Roland Nilsson kan tacka den spelbegåvade värmlänningen att föreningen till slut hamnade på en sjätteplats. Utländska klubbar rycker i spelaren, men jag tror och hoppas att Toivonen åtminstonne blir kvar i svensk fotboll fram till sommaren.   

  

5. Kim Olsen, Örebro SK

Kommentar: Succéförvärv är inte ett tillräckligt starkt ord för att beskriva vilken betydelse spelaren haft för Örebro under den andra delen av säsongen 2008. Kim Olsen är oerhört tung att möta, samtidigt som han har näsa för målet. Örebro köpte efter säsongen loss spelaren från Silkeborg och det ska bli intressant att se vad Kim Olsen kommer att prestera nästa säsong. Han kan då räkna med en betydligt tuffare bevakning från de allsvenska mittbackarna.  

  

6. Anselmo, Halmstad BK

Kommentar: Föreningens dyraste nyfärvärv någonsin har målmässigt gjort en lysande säsong, då han slutade på en andraplats i skytteligan med 15 mål. Stundom har spelaren fått kritik får sitt spel utanför straffområdet av tränare Janne Andersson, men man har växt något otroligt som spelare under säsongen och ryktas vara på väg till större ligor.  

  

7. Charlie Davies, Hammarby IF

Kommentar:  Från att förra säsongen varit utskrattad, fick Charie Davies sin uppträttelse under säsongen. Hans snabbhet är extraordinär och den här säsongen hade han lärt sig att utnyttja den på rätt sätt. Efter att Paulinho försvann i sonmras, blev Davies spel lidande och han fick ett allt för stort ansvar på sina axlar. Hammarby IF kommer att behöva en ny bra forward som kompletterar Davies till nästa säsong. Att spelaren dessutom gjorde 14 mål är heller inte att förglömma.  

  

8. Wanderson Do Carmo, GAIS

Kommentar: Det här är ingen renodlad forward, utan precis som Ola Toivonen en blandning av offensiv mittfältare och forward. Wanderson har varit lysande den här säsongen, där han bland annat gjort nio mål och visat upp goda egenskaper som spelfördelare. Det ska bli intressant att följa silly season och se vad som händer med den talangfulla brassen till nästa säsong. 

  

9. Robin Söder, IFK Göteborg

Kommentar: Det finns talanger och så finns det talanger. Robin Söder är en framtida världsspelare i mina ögon. Spelarens snabbhet, pondus och vilja att vinna är egenskaper som är viktiga för spelarens mål att bli en storspelare. Spelarens insats mot Basel på bortaplan är den som imponerar mest på mig. Där visade spelaren att han redan håller på internationell nivå. Söder hade sina svackor under säsongen, vilket är naturligt med tanke på spelarens ålder. Tyvärr var han också skadad under delar av höstsäsongen. Det ska bli oerhört intressant att följa spelarens karriär och se hur han utvecklas säsong för säsong.  

  

10. Amadou Jawo, Gefle IF

Kommentar: De gånger jag sett Gefle under den här säsongen är Jawo spelaren som har stuckit ut från mängden. Han är irrationell i sin spelstil och har en fart i sitt spel som är oerhört viktigt för att lyckas som spelare i dagens fotboll. Att Jawo så sent som förra säsongen spelade division 2 fotboll i Vallentuna, är svårt att tänka sig med tanke på de kvaliteter som spelaren besitter.

  

11. Johan Oremo, Djurgårdens IF

Kommentar: Johan Oremo har stundom imponerat med sitt spel utanför straffområdet. Han är en kämpe som aldrig ger sig och som alltid ger allt för sitt lag. Johan Oremo sågs som en frälsare när han värvades i somras och på den nivån har han hittils inte lyckats prestera. Förhoppningsvis har spelaren tills nästa säsong lyckats acklimatisera sig till laget och livet i storstaden, vilket innebär att han presterar bättre fotboll uder 2009. Det finns nämligen en oerhörd kapacitet i spelaren, nu gäller det bara att få fram den.   

  

12. Fredrik Berglund, IF Elfsborg

Kommentar: En måltjuv i ordets rätta bemärkelse. Har den här säsongen haft vissa svårigheter att ta en ordinarie plats i den gulsvarta tröjan. Berglund har klara brister i spelet utanför straffområdet och det har varit påtagligt under säsongen. Vidare har spelaren förlorat delar av den snabbhet som gjorde honom till en av allsvenskans vassaste forwards för några säsonger sedan. Föreningen kommer att behöva förstärka på den här positionen till nästa säsong. 

  

13.  Hannes Sigurdsson, GIF Sundsvall

Kommentar: En stark spelare, som i sina bästa stunder varit fruktansvärt viktig för GIF Sundsvalls spel. Sigurdsson är en gammal hederlig centertank och jag tror inte att spelaren kommer att följa föreningen ner i superettan. Det bör finnas intresse för spelaren hos allsvenska klubbar och i rätt miljö tror jag att Sigurdsson kan höja sig ännu en nivå.

  

14.  Andreas Drugge, Trelleborgs FF

Kommentar: Spåddes en lysande karriär, när han i tidig ålder kom fram i Elfsborg. Efter ett par tunga säsonger gjorde han förra säsongen succé i Degerfors. Trelleborg fick upp ögonen för Drugge och knöt honom till klubben. Drugge har varit tongivande i ett lag som presterat bättre än förväntat. Det saknas en aning i tempo och snabbhet hos Drugge för att han ska upp ännu en nivå, men förhopnningsvis är det något han komma jobba med under försäsongen.   

  

15. Kevin Amuneke, IFK Norrköping

Kommentar: Att vara foward under 2008 i IFK Norrköping har inte varit ett snudd på omöjligt uppdrag. Det har helt enkelt saknats kompetens i laget för att Amuneke skulle kunna göra sig själv rättvisa. Amuneke är en spelare som är beroende av bra medspelare som kan servera honom bollar i djupled. På så vis kan spelaren utnyttja sin snabbhet i större utsträckning än vad som var fallet under 2008.  

  

16. Jörgen Wålemark, Ljungskile SK

Kommentar: Ljungskiles forwardsbesättning har inte varit tillräckligt bra under den här säsongen. Wålemark må vara en levande legend i Ljungskile, efter allt han har presterat för klubben. 2008 håller han dock inte samma nivå som för några år sedan och det är något som hela klubben har lidit av.


Imorgon kommer jag att inleda sammanställningen av de här listorna.  


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0