Äntligen

Bönerna besannades, europas bästa landslag i fotboll vann EM-turneringen. EM i Schweiz och Österrike har varit ett fantastiskt mästerskap, där de lagen som spelat attraktiv och offensiv fotboll gått långt. Det kändes således helt rätt att det laget som under turneringen på bäst sätt spelat den här typen av fotboll också fick vinna den.

Tyskland inledde annars finalen bäst och var nära att ta ledningen i inledningen av matchen när Klose tog vara på en försvarsmiss från världens i mitt tycke bästa back, Sergio Ramos. Spanien såg nervöst och darrigt ut och man började undra om att traditionens makt kanske spelar större roll än man tror. Efter 15 minuter tog dock Spanien över tillställningen. De adrenalinstinna, kreativa, snabba, tekniska, spelskickliga och passninssäkra spanjorerna hade under resten av halvleken lekstuga med den långsamma och tröga tyska maskinen. Att Spanien gick till pausvila med 1-0 kändes mer än rättvist.

Tyskarna ryckte upp sig i början av andra och skapade ett antal lägen och spanjorerna såg ängsliga ut. Med två byten vände dock Aragones på steken och de sista 25 minutrarna märktes det att tyskarna var slagna. Efter matchen hade tyskarna mage att klaga på domaren, för en felaktigt dömd frispark i slutminutrarna. Faktum är att Lehmann skulle blivit utvisad när han tog bollen utanför straffområdet.