Money money must be funny.

Djurgårdens kräftgång fortsätter. Trots dyra och namnkunniga nyförvärv under sommaren så får laget inte ordning på spelet. Igår blev det ett pinsamt 0-0 resultat mot Flora, ett lag av Djurgårdens kalibrer ska inte ha några problem med ett  sådant motstånd. Vad jag har sett av Djurgården så är man i stort behov av en spelskicklig innermittfältare. En spelartyp som Andreas Johansson eller Martin Eriksson vore alldeles lysande för stockholmarna. Frågan är om det finns kapital efter den dyra affären med Johan Oremo? Hur länge kommer Siggi Jonsson och Paul Lindholm sitta kvar, något säger mig att Djurgårdens ledning vill få ut mer av de investeringar man gjort och att man inte är nöjd med vad laget presterar i dagsläget.

Abiola Dauda gjorde två mål för Kalmar igår i europacupspelet. Inför säsongen var det mycket prat om den 20-åriga nigerianen som spåddes en lysande säsong och framtida karriär. Men tuff konkurrens i samband med stor omställning gällande tempo medförde att Dauda har haft problem att ta en ordinarie tröja i Kalmar. En försäljning av Santin kan öppna för Dauda som förhoppingsvis tar chansen och visar vilken klasspelare han är. Bli inte förvånade om det är Dauda som i slutändan nämns som den stora anledningen till att Kalmar tar hem guldet och glöm inte var ni läste det först. Förra året gjorde han fantastiska 23 mål på 25 matcher i Sölvesborg i division 2. Generellt tror jag svenska klubbar är för dåliga på att snappa upp talanger i de lägre divisionerna, tror det finns mycket alang att hämta där.

Khari Stephenson skrev i dagarna på för Ålesund, något säger mig att AIK-fansen inte kommer sakna den gängliga jamaicanen i någon större omfattning.

David Beckham till USA, Samuel Etoó till Uzbekistan, Wilton Figureido och Razak Omotoyossi  till Saudiarbabien. Klubbfotbollen handlar idag inte enbart om europa, de enorma pengar som finns inom dagens fotboll har även uppmärksammats av investerare  i andra världsdelar.

Mikael Dorsin är på väg att skriva på för en rysk klubb, något säger mig att han kommer hamna på bänken där också.   

Johan "Honken" Holmqvist på väg till Frölunda. Föreningen visar muskler och visar att man återigen vill bli en maktfaktor i svensk ishockey. Det intresse som finns för ishockey i Göteborg är fantastiskt och det finns inget lag i Sverige som har bättre förutsättningar än vad Frölunda har. 

Viktor Elm på väg att skriva på för Heerenveen, Dulee Johnson är också på väg bort, när kommer den tredje toppkonkurrenten Elfsborg bli av med någon spelare? Något säger mig att Stefan Ishizaki längtar bort från knallestaden till sydligare breddgrader. 

Malmö fortsätter att värva ungt, det är inte samma kalibrer på värvningarna som under "Real Malmö". Har Zlatan Ibrahimovic pengarna tagit slut av alla felinvesteringar de senaste åren? Robert Åhman-Pehrsson är en av de märkligaste värvningarna det här året. Spelaren var inte ordinarie i varken AIK eller Viborg som åkte ut danska högstaligan. Det säger en del om Malmös intentioner och förhoppningar inför den här säsongen. 

Håkan Hellström på marinfestivalen ikväll och ståupp-komik med Johan Glans, Lennie Norman och Peter Wahlbeck imorn.

Quirinho, hur tänkte Djurgårdsledningen där?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0