Sosse eller Sosseh?

Stefan Holm har seglat upp som vårt största friidrottshopp inför OS i Peking. Holm har haft problem med en hälsena och har inte kunnat göra sig själv rättvisa tidigare under säsongen. I Grekland så slog han äntligen till med nytt personbästa utomhus med 2.37. På spåret mästaren har tidigare visat upp en fantastisk förmåga att höja sig i stora mästerskap, bli inte förvånade om OS-guldet i höjdhopp tar flyget till Värmland i slutet av augusti.

Susanna Kallur vill inte riskera något inför OS och avstår därför tävlingar. Tycker det låter som ett klokt beslut, det är i OS hon ska prestera på topp inte på någon liten gala någonstans i mellaneuropa. Efter Kallurs tårar i senaste mästerskapet så unnar man verkligen henne en framgång i Kina.

Allsång på Skansen hade ett ovanligt svagt startfält i tisdags, därför blev det istället Helsingborg mot AIK på TV4 Sport. En helt okey allsvensk fotbollsmatch, med två lag som spelar offensiv och frejdig fotboll. Helsingborgs backlinje såg mer än lovligt virrigt ut och den nya finska mittbacken såg rejält nervös och darrig ut. Tror varken Helsingborg eller AIK står som slutsegrare av serien i november.

I måndags var det Canal+ match i Malmö. Hammarby spelar stundtals oerhört fyndigt och vägvinnande anfallsspel. Tyvärr hamnar laget ofta i svackor under matcher och laget är alldeles för ojämnt för att räcka till guld. En spelare som imponerade var den, snabba, spelskickliga, Abidalkopian Sosseh. Normalt sett forward i HTFF, men visade upp ett brett register och jag är inte förvånad om det är just Sosseh som om några år är Erik Edmans arvtagare i det svenska landslaget.

Idag match mellan Halmstad och Elfsborg. Ska Elfsborg ha en chans att hota Kalmar krävs det tre poäng idag, annars är jag relativt övertygad om att guldet kommer att hamna i de småländska skogarna.

Levon Pachajyan i GAIS närmar sig mer och mer titeln årets nyförvärv i allsvenskan. Spelaren är snabb, tekisk och oförutsägbar, hur många andra sådana spelare finns det i allsvenskan? Ett fynd av Magnus Pehrsson och company.    

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0