Måndag och Tisdag i korta drag

Igår inleddes Swedish Open i Båstad, känns inte ett dugg intressant efter att ha sett världstennis från London i några veckor. Läste att arrangörerna drömmer om att Nadal och Federer ska vara med nästa år. Med tanke på att turneringen inleds en dag efter att Wimbledon slutar, finns det inte en möjlighet att locka till sig de namnen som går riktigt långt i Wimbledon. Det finns oerhört stora möjligheter med Swedish Open, men med tanke på NÄR turneringen spelas, så är möjligheterna att locka de riktigt stora namnen begränsad.  

IFK Norrköping, fotbollslaget som jag besökte frekvent under fyra års tid har oerhört stora problem. Igår blev det ytterligare en förlust och med delvis sorg i hjärtat börjar jag inse att laget inte räcker till i allsvenskan. Problemet är att föreningen inte insett att de behöver spela en annan fotboll än de gjorde förra året. I Superettan förra året dominerade man stort och Daniel Bamberg var i sina bästa stunder briljant. Jag var en av dem som var helt övertygad om att den kvicke brassen skulle göra succé i allsvenskan. Problemet för IFK Norrköping, är att de allsvenska lagen är betydligt bättre än Norrköping på att spela attraktiv fotboll, vad Norrköping behöver göra är att spela grisfotboll ala Gefle, Sundsvall och Ljungskile. Annars tror jag tyvärr lagets sejour i allsvenskan endast blir ettårig. Värvningar som Khalili, Magro och Amuneke visar bara vilken misslyckad strategi föreningen hade inför säsongen, vilket stolpskott som helst skulle insett att man behövde en ersättare till Magnus Samuelsson och en ny målvakt.

Wagner får inte åka till OS, helt obekrviligt enligt mig. Framförallt är det förkastligt att höra den kovändning SOK gör, när man först hänvisar till skadeproblem och sedan helt plötsligt hävdar att det är resultatsom ligger bakom beslutet. Skämmes!

Hade varit fantastiskt att se Bossen på Ullevi i lördags. Thunder road är så fantastiskt underbar och bara att få höra den låten live hade varit värt entrépengen.

Börjar så smått att se fram emot OS, det största idrottsevenmanget genom tiderna hålls om mindre än en månad. Börjar bli lite orolig för svenska hopp som Christian Olsson och Sussanna Kallur. Skador, alltid dessa skador.

Igår fick man en chock när man läste "Anders Svensson till FCK". Som tur är tackade Elfsborg nej til budet. Dock har jag en otäck känsla av att någonting snart kommer hända antingen Anders Svensson eller Stefan Ishizaki. Det finns en uppenbar risk att en eller båda lämnar innan transferfönstret stänger.

Hur kommer intresset för elitserien i ishockey påverkar av den ryska ligans uppvaknande. Kommer folk fortfarande vallfärda till arenorna när inte ens "andra sorteringen" spelar i elitserien?

Ikväll blir det ingen sport överhuvudtaget, istället blir det en egelsk deckare på den statliga televisionen.   

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0