Helgen lider mot sitt slut

Precis som jag förutspådde blev inte matchen mellan Djurgården och Göteborg någon uppvisning i gladfotboll a´ la Guus Hiddinks totalfotboll. Istället fick vi se två skärrade lag med ett nedsatt självförtroende. Jag tycker att Djurgården var det laget som vågade mest, tyvärr fick man inte utdelning med de offensiva byten som gjordes. Johan Oremo känns tyvärr väldigt mycket som en floppvärvning. Göteborg visade styrka i slutminuterna och det är roligt för svensk fotboll att laget får resultat. Göteborg har trots en hel del pengar i kassakistan valt att konsekvent satsa på sina unga talanger, det här gav SM-guld förra året och även i år finns möjligheten till en framskjuten placering. 17-åriga Robin Söder som avgjorde matchen igår, kommer vi få se mycket av i svensk fotboll de kommande åren, en snabb och orädd anfallare med ett stort självfötroende. Roger Gustafsson framstår mer och mer som ett geni.


Idag är det toppen mot botten i Norrköping. Matchen borde egentligen bara kunna sluta på ett sätt. Men är det något man lärt sig med allsvenskan, så är det att den inte är förutsägbar. Förra veckan kom Gefle på besök till Borås Arena och vann med 1-0. Vidare har både Elfsborg och Göteborg förlorat mot Ljungskile på bortaplan. Jag hoppas att Norrköpings tränarstab kan ta fram det allra bästa ur sina spelare och ta tre poäng till peking. Med tanke på det enorma intresse som finns för fotboll i staden, vore det tråkigt för hela fotbollssverige om laget åker ner till superettan än en gång. Tyvärr tror jag att det kommer vara verklighet när vi summerar säsongen 2008.  


Finalen i Båstad spelas mellan tjecken Tomas Berdych och den spanska grusspecialisten Tommy Robredo. Personligen tycker jag att det är fördel Robredo, med tanke på att han behärskar underlaget bättre än sin kompatant. Dock ska jag i ärlighetens namn säga att jag inte kommer att följa finalen. Positivt är att vädergudarna verkar vara på arrangörernas sida och det kan säkert bli en strålande dag för alla inblandade parter i Båstad. I ärlighetens namn ska vi säga att det inte är några av de största stjärnorna i tennisvärlden som möts idag, men en underhållande final kan det säkert bli ändå.  


42 år gammal gör hallänningen Jörgen Persson sitt sjätte raka OS. Under hela sin karriär har han stått i skuggan av J-O Waldner.  Den här gången deltar inte J-O och allt strålkastarljus kommer vara på Persson. Jag hoppas innerligt att Persson kan få sin OS-medalj, som han trånat efter i så många år.


Förhandlingarna och diskussionerna mellan NHL och KHL är mycket intressanta att följa och det är mycket möjligt att ishockeyn kommer att förändras. I framtiden är det kanske inte lika självklart som det är idag att alla världens bästa spelare samlas i Nordamerika. Ryssland och KHL har bestämt sig för att utmana NHL på allvar och det är mycket möjligt att de lyckas. Allt handlar naturligtvis om pengar och om de kan utmana NHL gällande löner. Det är mycket möjligt att det lönetak som finns i NHL kan bli deras fall gentemot den ryska ligan. Där pengarna finns, där finns även de bästa spelarna. Så enkel och krass är verkligheten inom idrotten.            


Kommentarer
Postat av: ANNA

Jag är medlem på gratisbio.se sedan ett tag tillbaka, och nej nej sluta inte läs!, jag trodde inte heller på det från första början. Men så gick jag med iallafall och jag kan garantera dig - det är 100 % seriöst och man får det som lovas. Det fungerar så att man samlar in poäng från att t ex delta i gratis undersökningar, värva andra medlemmar eller att handla via sidan på något helt annat (t ex nelly.se, halebop.se, la-redoute.se, ellos.se, yves-rocher.se, parfym.se, bokus. com -you name it!) När man fått ihop ett visst antal poäng (vilket inte är svårt) så får man i utbyte en gratis biobiljett, eller ett stort presentkort på t ex H&M.

Svårare än så är det inte, och kom ihåg att det tar inte många minuter att signa upp! :) det är helt kostnadsfritt, det enda du går med på är att samarbeta med deras sponsorer - och du får belöning för det!



Du kan väl iallafall kolla in länken? :) tusen tack på förhand! /Anna

http://www.gratisbio.se/?RecruiterID=11766

2008-07-13 @ 11:57:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0