Favoritlag

Det finns antagligen fler förklaringar till att man hejar på ett lag än det finns lag. Det kan handla om att du hejar på ett lag för att de spelar underhållande, för att en viss spelare är med i laget, att de har snygga tröjor och så vidare. Jag kommer i det här inlägget diskutera favoritlag i det landet man lever i. För mig personligen som är född i Borås är det naturligt att Elfsborg är laget som hjärtat klappar för, precis som det gör för i stort sett alla mina kompisar från staden. Anledningarna till det är naturligtvis många, ett antal förklaringar skulle kunna vara tillhörighet, lokal patriotism, påverkan från nära och kära, närhet, geografi, nostalgi.


För några veckor sedan hittade jag den här länken på den underbara sidan youtube; http://www.youtube.com/watch?v=jkf6RzTRF3s&feature=related. Länken är en video med låten "Stå upp för Elfsborg". I videon visas bilder på Borås samtidigt som texten på låten rullar i nederkanten av bild så man kan sjunga med. För en utflugen boråsare sedan fem år, är den här låten tillsammans med videon oerhört rörande. Efter låten var färdig efter 2 minuter och 8 sekunder första gången jag sett den hade jag gåshud och blev oerhört nostalgisk. Man minns allt det fantastiska med Borås. Att på lördagarna tillsammans med goda vänner besöka nnågot av stadens nöjeshak som Trägårn eller McEwans, att stå längst upp till höger på ståplatsläktaren på ryavallen och klaga på Jesper Bengtsson, att köpa en fintröja på Joel, att åka till almåshallen och spela innebandy eller Brämhults IP och spela fotboll eller att ta en promenad runt den underbara ramnasjön.


Tänk så många år man stod på Ryavallen och såg sitt lag sluta på en 8:e-10:e plats. Nu har äntligen belöningen kommit och Elfsborg är det mest spännande laget i allsvenskan. Vem trodde det för 10 år sedan? 

Är du utflugen boråsare och hejar på Elfsborg så tycker jag absolut du ska klicka på länken och drömma dig tillbaka till staden och laget i ditt hjärta. Om du inte är det tryck på länken och försök förstå det underbara med Borås och Elfsborg. Nedan följer hela texten:


Vår stad är fylld av drömmar
drömmar om lycka
om segrar för vårt lag
om att vinna guld en dag
Vår stad står upp för er

Stå upp för Elfsborg
För våra färger
Vi är gulsvarta, vi är gulsvarta
Tills vi dör

Dom gula å svarta
som vi alla älskar
om du är gammal eller ung
sluta tveka bara sjung
Å stå upp för vårt lag

Stå upp för Elfsborg
För våra färger
Vi är gulsvarta, vi är gulsvarta
Tills vi dör

Å upp mot Rya Åsar
ska segersången stiga
å när solen går ner
blir vi bara fler och fler
som står upp för vårt lag

Stå upp för Elfsborg
För våra färger
Vi är gulsvarta, vi är gulsvarta
Tills vi dör

Stå upp för Elfsborg
För våra färger
Vi är gulsvarta, vi är gulsvarta
Tills vi dör


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0