Sammanställning nyckelspelare (Placering 5)

Ni som följt den här bloggen vet att jag under den senaste veckan rankat lagen utefter, enligt mitt tycke, bästa spelaren i diverse lagdelar under den här säsongen. Således har jag i kategorierna målvakt, vänsterback, högerback, mittback, vänstermittfältare, högermittfältare, central mittfältare och anfallare rankat spelare i de allsvenska lagen från 1 till 16. De här poängen som delats ut kommer att ligga till grund för den sammanställning jag nu kommer att genomföra och som jag kommer att jämföra med den slutgiltiga tabellen av allsvenskan. Idag är det dags för laget som placerade sig på 5:e plats.


Jag ska statuera ett exempel så att det blir tydligt för alla läsare. Johan Wiland vann omröstningen som säsongens bästa målvakt, vilket ger en poäng till Elfsborg. Sist rankades Andreas Lindberg och GIF Sundsvall får således sexton poäng. Den här kategorin vann således Elfsborg.

  

Placering  5:

5 plats i Allsvenskan kom AIK.

5 plats utefter bedömning av enskilda spelare blev AIK.


Följande placeringar ligger till grund för klubbens position:

Målvakt: Tomi Maanoja: 6:e plats

Högerback: Markus Jonsson: 2:a plats

Vänsterback: Nils-Eric Johansson: 4:e plats

Mittback: Per Karlsson: 6:e plats

Vänstermittfältare: Yussuf Saleh: 10:e plats

Högermittfältare: Kenny Pavey: 7:e plats

Central Mittfältare: Daniel Tjernström: 9:e plats

Anfallare: Ivan Óbolo: 3:e plats

  

Resultat: 6+2+4+6+10+7+9+3= 47 poäng

  

Analys:

Att det varit turbulent i föreningen under den här säsongen är ett understatement. Redan i somras började det diskuteras om förändringar i tränarled och det blev sanning endast några dagar efter att den här säsongen avslutades. Föreningen hade stora förhoppingar inför säsongen, men skador och spelare som underpresterat har gjort att föreningen inte blandat sig i den absoluta toppstriden. En femteplacering är dock ingen katastrof som många exeperter vill få det till, utan jag skulle vilja definiera det som en mellansäsong.  Inledningsvis kommer jag att redogöra för det negativa med AIK under den här säsongen, baserat på nyckelspelarna ovan.     


Problemet för AIK den här säsongen har varit det offensiva spelet och framförallt då målskyttet, endast 36 mål mäktade föreningen med på 30 matcher. Anfallsspelet har varit för lättläst och nästa säsong kommer AIK behöva fler spelare som är inblandade och medverkar i det offensiva spelet än vad som var fallet 2008. där allt för mycket av spelet gick genom Ivan Óbolo. Jag skulle vilja säga att Daniel Tjernström för närvarande är Mr AIK. Det finns något i Tjernströms spelstil och karaktär som tilltalar mig och som varje klubb suktar efter att ha i laget. Kapacitetsmässigt har spelaren antagligen nått sin peak och inom en snar framtid är det dags för AIK att förnya på den här positionen. Föreningen har inte lyckats fylla luckan efter Dulee Johnson och Derek Boateng och där har klubbledningen en viktig uppgift inför 2009. Kenny Pavey är en spelare som AIK fansen verkligen har tagit till sina hjärtan. Det finns en oerhörd vilja att lyckas med AIK hos spelaren, som jag tror är en stor anledning till att spelaren har nått den här statusen. Dessutom är Pavey en duktig spelare, som är oerhört snabb och visar upp en kämpaglöd som inte är vanlig att se hos dagens fotbollsspelare. Dock tycker jag att han personligen presterat bättre fotboll än han gjorde under 2008. Vänsterspringaren Yussuf Saleh har visat att det finns kapacitet under sista delen av säsongen, det ska bli intressant att se hur han utvecklas till nästa säsong.


Det finns mycket positivt med AIK säsongen 2008. Försvarsmässigt har laget släppt in oerhört lite mål, endast 32 mål på 30 matcher. Det här är föreningen tredje bäst på i Allsvenskan. Den finländska målvakten Tomi Maanoja har spridit ett välbehövligt lugn till Gnagets försvar sedan han värvades till klubben under sensommaren. 2007 var ett misslyckat år för den förra Öster spelaren Markus Jonsson. Den här säsongen har straffspecialisten visat upp sitt rätta jag igen och varit stabil under stora delar av säsongen. Jag har svårt att få grepp om Nils-Eric Johansson, ena matchen är han fullkomligt lysande och i nästa match kan han vara den stora anledningen till att AIK förlorar en match. De avslutande matcherna på säsongen har han huserat på vänsterbacken och där har han hittat tillbaka till storformen. Per Karlsson har haft oerhörda problem med skador de senaste åren och har även under stundom varit utlånad. Den här säsongen har han dock varit lysande och det största utropstecknet i AIK. Hela föreningens spel 2008 byggde på den fantastiskt spelbegåvade argentinaren Ivan Óbolo. Spelaren är fantastisk duktig i bollmottagandet och vidare en rikig lagspelare. Den här säsongen har han även gjort en hel del mål, sammanlagt 10 stycken.     


Imorgon kommer en sammanställning av de fyra lagen som det precis redogjorts för.  


Kommentarer
Postat av: Sanna

Godmorgon :)

Hoppas du får en bra dag.

2008-12-01 @ 07:06:21
URL: http://sannawiberg.blogg.se/
Postat av: jakob

öh?

Hooiveld?

Ortiz?

Bojan?

Özkan?



Och varför fick inte Obolo någon etta?

2008-12-01 @ 07:34:09
URL: http://nylobotomerade.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0