Sammanställning nyckelspelare (Placering 2)

Ni som följt den här bloggen vet att jag under den senaste veckan rankat lagen utefter, enligt mitt tycke, bästa spelaren i diverse lagdelar under den här säsongen. Således har jag i kategorierna målvakt, vänsterback, högerback, mittback, vänstermittfältare, högermittfältare, central mittfältare och anfallare rankat spelare i de allsvenska lagen från 1 till 16. De här poängen som delats ut kommer att ligga till grund för den sammanställning jag nu kommer att genomföra och som jag kommer att jämföra med den slutgiltiga tabellen av allsvenskan. Idag är det dags för laget som placerade sig på 2:a plats.


Jag ska statuera ett exempel så att det blir tydligt för alla läsare. Johan Wiland vann omröstningen som säsongens bästa målvakt, vilket ger en poäng till Elfsborg. Sist rankades Andreas Lindberg och GIF Sundsvall får således sexton poäng. Den här kategorin vann således Elfsborg.

  

Placering  2:

2 plats i Allsvenskan kom IF Elfsborg.

2 plats utefter bedömning av enskilda spelare blev IF Elfsborg.


Följande placeringar ligger till grund för klubbens position:

Målvakt: Johan Wiland: 1:a plats

Högerback: Johan Karlsson: 4:e plats

Vänsterback: Mathias Florén: 2:a plats

Mittback: Teddy Lucic: 1:a plats

Vänstermittfältare: Emir Bajrami: 2:a plats

Högermittfältare: Stefan Ishizaki: 2:a plats

Central Mittfältare: Anders Svensson: 2:a plats

Anfallare: Fredrik Berglund: 12:e plats

  

Resultat: IF Elfsborg:1+4+2+1+2+2+2+12= 26 poäng

  

Analys:

Föreningen har gjort en otroligt bra säsong och har tillsammans med Kalmar FF varit outstanding under den här säsongen i svensk fotboll. Trots allvarliga skador på nyckelspelare som Anders Svensson och Stefan Ishizaki har föreningen spelat bra fotboll och slutade på en andraplats, endast en poäng bakom Kalmar FF. Inledningsvis kommer jag att redogöra för det negativa med IF Elfsborg under den här säsongen, baserat på nyckelspelarna ovan. 


Det negativa med föreningen den här säsongen är ineffektivitet och bristen på tillräckligt bra anfallare. Den spelaren som gjort för klubben i årets allsvenska är Fredrik Berglund och han har enbart mäktat med åtta stycken mål. I ett topplag som Elfsborg är det här naturligtvis inte godkänt. Berglund har klara brister i spelet utanför straffområdet och det har varit påtagligt under säsongen. Vidare har spelaren förlorat delar av den snabbhet som gjorde honom till en av allsvenskans vassaste forwards för några säsonger sedan. Föreningen kommer att behöva förstärka på den här positionen till nästa säsong.


Försvarsspelet har den här säsongen varit fullkomligt lysande. Endast arton insläppta mål på hela säsongen talar sitt tydliga språk. Längst bak i laget har Johan Wiland gjort sin bästa säsong någonsin. Jag tycker vidare att föreningen gjort årets värvning i seriens bästa mittback, nämligen Teddy Lucic. Han har fått en nytändning den här säsongen och jag tycker att han det här året varit landslagsmässig i sina prestationer. Förra säsongen var Mathias Florén starkt ifrågasatt och många supportrar uppmanade föreningen att göra sig av med spelaren till den här säsongen. Florén gick dock stärkt ur det motiga fjolåret och har den här säsongen visat upp ett spel som varit rakt igenom imponerande. I sina bästa stunder den här säsongen tycker jag att Florén varit snudd på landslagsmässig. Trots alla nya spelare som kommit till Elfsborg under de senaste säsongerna, så verkar det inte finnas någonting som kan få bort Johan Karlsson från startelvan. Johan Karlsson gör alltid sitt jobb och är en spelare som Magnus Haglund kan lite på till hundra procent. Det här är seriens bästa vänsterbreddare, i den klassiska definitionen av positionen är Emir Bajrami. Spelaren har höjt sig flera klasser i jämförelse med fjolåret. Kreativitet, snabbhet och ett ständigt utmanande är egenskaper som kännetecknar spelaren. Stefan Ishizaki har varit en av seriens bästa spelare i många år. Han gör både mycket mål och mycket assist, samtidigt som han är oerhört värdefull för föreningens spel i stort. 11 poäng på 21 matcher blev facit den här säsongen. Avslutningsvis vill jag också nämna Anders Svensson. Den här säsongen har Svensson skiftat position från offensiv till defensiv mittfältare, både i landslaget och i klubblaget. Tyvärr har spelaren haft problem med skador under säsongen, men han har ändå stundtals visat upp sin klass. Anders Svensson är i form en av Sveriges absolut skickligaste spelare alla kategorier.


Imorgon kommer jag att redogöra för placering 1.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0