Vi är alla bröder uppå Söder

Igår visade svensk fotboll att den inte är så långt efter övriga europa som man får uppfattningen av när man läser kvällstidningarna. Hade det funnits någon rättvisa inom fotbollen hade änglarna gått segrande ur bataljen. Framförallt var det lagets ungtuppar som imponerade och visade att man håller på den här nivån. Sebastian Eriksson på mittfältet var glimrande och IFK får vara glada så länge han väljer att stanna i Sverige. En annan som imponerade med ett internationellt löpsteg var Robin Söder, Sveriges nästa storstjärna. Jag blir inte förvånad om IFK får lika mycket pengar för honom som MFF fick för Zlatan. Göteborg har för övrigt ett mycket spännande lag, som om man får behålla stommen blir mycket farliga många år framöver.

Patrik Bojent måste vara allsvenskans sämsta vänsterback, överlag är AIK:s trupp allsvenskans överskattade, enligt undertecknad.

Fredrik Ljungberg har gjort sitt i West Ham. Jag kan inte förstå att West Ham köper ut honom från kontraktet, är det inte bättre att sälja honom? Det måste ju ha funnits intressenter. Det hade ju blivit billigare att ge bort Ljungberg till en annan klubb än att betala 70 mijloner för att köpa ut honom. 

Tänk var häftigt om Ljungberg valde en allsvensk klubb för att fortsätta sin karriär. Det skulle innebära färre matcher för hans sargade kropp, dessutom skulle de ge ett rejält uppsving för allsvenskan. Ljungberg i allsvenskan skulle ge samma uppsving som när Henrik Larsson kom tillbaka efter sin proffssejour. Tyvärr är det här nog bara en önskedröm, men Fredrik Ljungberg i Elfsborg underbara gula och svarta tröjor hade varit en höjdare. 

Tyvärr blev det förlust för Sverige i OS premiären mot Kina. Efter att i andra halvlek ha fört spelet, åkte laget på en kalldusch och efter det orkade laget inte resa sig. Måste säga att standarden på damfotboll har höjts rejält och jag ser med spänning fram emot fortsättningen. Tyvärr tror jag inte Sverige är tillräckligt starka för att nå en medalj, men jag har haft fel förr och har det gärna igen.

Allsvenskan verkar bli ett fyra hästars race mellan Kalmar, Elfsborg, Helsingborg och Göteborg. Faktum är att det kan vara en fördel för Göteborg att åka ut euorpaspelet så att man nu bara har allsvenskan att fokusera på. 

Idag cupmatch mellan Elfsborg och Kalmar, tror Elfsborg drar det längsta strået med tanke på att de har en bredare trupp än motståndet och att de har fördelen av hemmaplan. 

Har kommit på titeln till en eventuell framtida bok. "Att vara en periodare och inte ständigt TRÄNINGSnarkoman". Mycket Göteborgshumor över titeln, men ack lite småfyndig.

Träningen fungerar bra. Sex pass i veckan blir det, av dem är tre stycken roddpass. Sammanlagt blir det 1,5 mil i veckan. 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0