Summering

19 omgångar har spelats av allsvenskan och det är dags att hissa och dissa det som hittils har presterats på planen.

Årets......

Lag: Är självklart Kalmar. Laget var favorittippade innan serien och har hittils under serien visat upp det klart bästa offensiva spelet i serien. Kalmar har hittils producerat 49 mål på nitton matcher, undrar vad Paul Lindholm säger om det?

Anfallare: Patrik Ingelsten må leda skytteligan, men allsvenskans bästa anfallare spelar i Helsingborg och heter Henrik Larsson. Match efter match presterar han internationell toppfotboll och jag blir inte förvånad om Mr Larsson nästa säsong spelar i en av europas bästa ligor och då menar jag inte allsvenskan.

Mittfältare: Anders Svensson får allt som oftast kritik av människor som i det stora hela har väldigt dålig koll på fotboll. Har man tittat på flertalet matcher med Elfsborg och landslaget så ser man att spelaren har en oerhört bollbegåvning och spelförståelse. Dessutom utvecklade han i England sitt defensiva spel till en ny nivå, vilket han visade i EM.

Försvarare: Teddy Lucic spelade förra säsongen i Häcken och var allmänt trött på fotboll. Elfsborg hörde då av sig och Lucic var inte sen att nappa på erbjudandet. 19 omgångar senare har Elfsborg släppt in fem mål och vad är anledningen till det? En bronsmedaljör från 94 naturligtvis!

Målvakt: Johan Wiland har varit strålande hela säsongen och är Sveriges näst bästa målvakt. 

Tränare: Kontinuitet och Kalmar är två ord som går hand i hand. Nanne Bergstrand har fått tid och möjlighet att bygga upp sitt lag från grunden och det har gett resultat. Det här är något som Malmö, Djurgården och AIK kan lära sig ett och annat av.

Överraskning: Patrik Ingelsten leder den allsvenska skytteligan, vem hade gissat på det innan säsongen? För ett par år sedan var Ingelsten en habil mittfältare i Halmstad och om någon månad är han med i landslagstruppen, snacka om utveckling.

Besvikelse: "Den lilla vesslan" Lucas Valdemarin förväntades från AIK håll vinna skytteligan, några månader senare vet vi reultatet. Kommetarer överflödiga.

Besvikelse 2: IFK Norrköping körde förra säsongen över allt motstånd i superettan, nästa år får man en ny chans att göra det!

Fortsättning följer....   

Kommentarer
Postat av: babba

gott mange, huvudet på spiken! bra skrivet och kul att läsa.

2008-08-21 @ 19:39:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0