Fortsättning följer

Mina högst personliga reflektioner kring årets allsvenska fortsätter.

Årets...

Nyförvärv 1: Under vintern presenterade GAIS ett nyförvärv från Armenien. Nämligen den förhållandevis omeriterade spelaren Levon Pachajyan som 2007  valdes till Armeniens bästa fotbollsspelare. Nyförvärvet förbryllade fotbollssverige och många ställde sig tveksamma till spelarens kvaliteteter. Några månader senare vet vi att GAIS ledning vet vad de gjorde när de kontrakterade den vindsnabba högerbreddaren. GAIS går mot sin bästa säsong på flera år och något säger mig att storklubbarna i Sverige nästa år kommer göra allt för att ta Levon från makrillarna.

"Kalmar": Fram till i år har Kalmar stått som symbol för "tråkig fotboll" i fotbollsverige. Långa bollar på bengt blandade med långa inkast har gjort att ledare och spelare i andra lag har spytt galla på Kalmar i alla möjliga sammanhang. I år har dock ett annat lag blivit hackkyckling och tagit över tronen från Kalmar. Ljungskile har under året besegrat Elfsborg. Helsingborg, IFK Göteborg, AIK och Trelleborg. De här segrarna är dock inget som laget fått beröm för utan motståndarnas tränare har öppet bespottat Wilson och hans spelidé. Jag tycker att mycket av kritiken som framförs mot Ljungskile är rappakalja, laget spelar efter sina resurser och gör det med Ljungskiles mått på ett framgångsrikt sätt. 

"Imorgon är en annan dag": 10.  Djurgården, 8. Malmö, 6. AIK, 5 IFK Göteborg. Inget av Sveriges storklubbar är med i guldracet i år. Med tanke på de resurser som de nyss nämnda klubbarna har, är det helt otroligt att allsvenskan ser ut som den gör.

"Omväxling förnöjer": Rikard Norling har precis som tidigare år ändrat i starelvan från match till match, ena matchen är Obolo forward andra matchen är han mittfältare. Norling har en unik tränarstil som i månt och mycket är intressant, dock känns det som han ibland byter i uppställningen bara för bytandes skull. Något säger mig att norling inte kommer träna gnaget nästa säsong. 

Nyförvärv 2: Helgi Danielsson åkte förra säsongen ur superettan med Öster. Inför den här säsongen tog han sitt pick och pack och begav sig till Borås. Under vårsäsongen spelade islänningen ut hela sitt register och visade vilken klasspelare han är. Tyvärr har skador under hösten medfört att Hegi missat ett antal matcher, dock säger rapporter att Danielsson snart är tillbaka på en fotbollsplan nära dig.

"Hick": Dulee Johnson och Daniel Mobaeck visade att man inte behöver vara akademiker för att spela i allsvenskan. Skämmes!

Fortsättning följer...

  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0