Imorgon är en annan dag

Som jag helt riktigt tippade var det ett svenskt lag som tog sig vidare i UEFA-cupen, dock förordade jag fel lag. Elfsborg åkte favorittippade och relativt formtoppade till Irland för att relativt smärtfritt ta sig vidare till nästa omgång. Irländarna ville dock annorlunda och boråsarna fick se sig besegrade efter två irländska mål i slutminutrarna. Rapporterna talar om ett spelmässigt överlägset Elfsborg men precis som i allsvenskan är det kylan framför mål som varit problemet. Elfsborg får hoppas att James Keene snart kommer tillbaka från knäskadan och frälser knallebygdens stolthet. Utan en riktig målskytt blir det svårt att hota Kalmar.

Själv satt jag bänkad framför TV4 Sport och tittade på Kalmar mot Gent. Resultatet 4-0 spelade inte alls matchbilden. Sanningen är att Gent vid otaliga tillfällen var nära att kvittera till 1-1 i andra halvlek, innan Patrik Ingelsten punkterade matchen med en kontring. Rasmus Elm och nyss nämnda Ingelsten var matchens behållning och visade att de snart kommer vara förlorade för svensk fotboll. Rasmus har ett spelsinne och en klokhet som är unikt hos en spelare i hans ålder och det finns stora chanser att vi inom ett par år ser han i Lars/Rolands landslagtrupp. I nästa omgång väntar betydligt tuffare motstånd i form av Feyenoord. Spelare för spelare ska inte Kalmar ha någon chans mot holländarna, men med en snabb Ingelsten och ett stabilt försvar så är ingenting omöjligt. 

Djurgården blev avklädda på Lerkendal Stadion av Rosenborg. Jag läste två olika åsikter om matchen och jag undrar verkligen om de såg samma match. PÅ SVT text talade man om utklassning, där norrmännen genom högt bolltempo inte gav svenskarna en chans. Måhanda att 5-0 var i överkant, men sett över 90 minuter så var Rosenborg det klart bästa laget av de två. En annan bild fick man genom supportersidan svenskafans.com. Linus Sunnervik inbiten djurgårdare skrev efter matchen sina tankar kring matchen och Djurgårdens uttåg i turneringen. Linus menade att Rosenborg var hypereffektivt och att matchbilden sett till 90 minuter var jämn. Hade det finnits någon rättvisa inom fotbollen hade Stockholms stolthet tagit sig vidare i turneringen. Naturligtvis är det så att Linus är väldigt vinklad och ger en oerhört subjektiv bild kring matchen, dock måste jag säga att krönikan är mycket läsvärd och jag brukar med intresse och ett leende på läpparna läsa Linus inlägg på supportersidan.

Idag kan man i bladet läsa om att Petter Andersson närmar sig Groningen och blir därmed klubbkamrat med Marcus Berg. Känns som ett lagom steg för norrlänningen om nu övergången ros i hamn innan fönstret stänger på söndag. Petter har under flera år varit en av allsvenskans bästa spelare och endast ett överflöd av skador har bromsat hans utveckling. nu har han dock varit skadefri hela året och därför har Petter kunnat visa upp sin fulla potential i allsvenskan. Petter även han snart i en landslagstrupp nära dig.

Henke Larsson vill inte vara med i det fallande skeppet Helsningborg och jag kan förstå honom. Skåningarnas försvar är under all kritik och den nya finländaren håller inte alls på den här nivån. Redan när henke tackade ja till landslaget förstod man att allsvenskan inte var bra nog för honom, utan att han ville vidare på nya äventyr. Tottenham nästa?

Idag ett svårtippat möte mellan Trelleborg och AIK. Mycket talar för ett kryss mellan två lag som befinner sig i mittens rike.          

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0